Ако смятате, че изкарването на повече пари ще ви направи

...
Ако смятате, че изкарването на повече пари ще ви направи
Коментари Харесай

Американците са щастливи при годишен доход $65 000, българите - $45 000

Ако смятате, че изкарването на повече пари ще ви направи по-щастливи, то сте единствено отчасти прав. Защото идва миг, в който множеството пари понижават нашето прочувствено благоденствие и задоволеност от живота.
Използвайки изследване на 1,7 милиона души от 164 страни, откривателите пресметнаха, че 95 000 $ годишен приход на човек са оптимални за цялостно чувство за задоволеност, написа Fast Company.

Ако става дума за всекидневно чувство за благополучие - за разлика от цялостното задоволство от живота - тогава са ви нужни даже по-малко - сред 000 и 000, съгласно изследването. След тези суми изгодите от правенето на пари понижават, въпреки че към момента има такива.

За съпоставяне, междинният приход на домакинство в Съединени американски щати годишно е 65 000 $, показва изданието.

Резултатите, които идват от университета "Пърдю " и Университета на Вирджиния, са в сходство с добре познатото изследване от 2010 година на психолога Даниел Канеман и икономиста Ангъс Дитън. Те откриват, че щастието на хората е обвързвано с приходите, само че единствено до приходи някъде сред 000 и 0 000. При приходи над тази сума е открито, че връзката сред щастието и приходите отслабва.

В взаимозависимост от страната, сумите също варират.

В Западна Европа и Скандинавия оптималното равнище на приходите е към 100 000 $, съгласно изследването.

В Северна Америка, това са 5 000. В Австралия/Нова Зеландия пък е 125 000 $.

В Източна Европа междинната стойност е "само " 45 000 $. При курс от 1,59, какъвто е през днешния ден формалният курс на Българска народна банка, това прави към 72 000 лв. годишно, или по 6000 лв. на месец.

В Африка на юг от Сахара - 40 000 $.

000 е междинната стойност за всички интервюирани по света.

С други думи, е доста мъчно да определите тъкмо какъв брой би трябвало да печелите, с цел да сте щастливи. Товаможе да зависи от доста фактори. Предишни изследвания демонстрират, че относителните равнища на приходите - по какъв начин се съпоставят те, да вземем за пример, по отношение на вашите връстници - са толкоз значими, колкото безспорните равнища, да вземем за пример.

"Очакванията и обществените съпоставения са значими. Ние сме доста тънко настроени обществени същества, тъй че тези обществени съпоставения се случват в множеството човешки области, в това число кариера, приходи и размера на вашата къща ", споделя Андрю Теб, началник на проучването.

И, несъмнено, парите не са всичко, когато се отнася до щастието ни.

"Доходът е единствено една променлива в комплицираното уравнение на щастието. Има и други фактори, които са най-малко толкоз значими, като смисъл и значение, както и обществени връзки, семейство и другари ", споделя Андрю Теб.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР