Ако сключим коалиционно споразумение за управление с “Продължаваме промяната, това

...
Ако сключим коалиционно споразумение за управление с “Продължаваме промяната, това
Коментари Харесай

За ДБ участието във властта е споделяне на отговорност, а не претенции за постове

Ако сключим съдружно съглашение за ръководство с “Продължаваме смяната ”, това значи, че ще споделим отговорността за дейностите на този проектокабинет, в това число и посредством свои хора в него.

Но това е въпрос за носене на отговорност, а не  за наши искания за места в изпълнителната власт ”. Това съобщи пред медиите в коридорите на Народното събрание съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов в отговор на въпрос, дали и по какъв начин групировката му ще взе участие в държавно управление с втория мандат. 

Според Иванов обстановката в този момент е толкоз комплицирана, че надали някой гледа на министерските постове като на нещо толкоз привлекателно. Че е мъчно да се намерят хора даже единствено за претенденти за министри. Но откакто проф. Денков получи официално проучвателния мандат за сформиране на държавно управление, Демократична България ще отиде да беседва с него за това по какъв начин той си показва съставянето на своя министерски екип. 

“Акад. Денков не е просто прелестен специалист, а човек с ясна политическа идея – образованието. Тази идея може да бъде основата не просто за излъчването на някакво краткосрочно политическо ръководство, а за дълготраен политически курс на страната. На мен ми хареса, че сътрудниците от Политическа партия залагат на концепцията, че в сложни обстановки би трябвало да си слагаме амбициозни задания, да търсим не най-малкото общо кратно, а най-голямото общо кратно ”, сподели Христо Иванов. 

Председателят на парламентарната група на Демократична България загатна действителния политическия опит на проф. Денков и акцентира, че той не е воювал с никого и не може да е част от  културата на войната, наложила се в българската политика. “Това е човек, на който умерено можем да доверим и ежедневното действие на изпълнителната власт, и да сме сигурни, че ще се бори за нещо положително за България ”, сподели Христо Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР