Ако ситуацията с разпространението на коронавируса се влоши, следващата стъпка

...
Ако ситуацията с разпространението на коронавируса се влоши, следващата стъпка
Коментари Харесай

Кунчев стресна столичаните, ще затягат ли мерките

Ако обстановката с разпространяването на ковид се утежни, идната стъпка ще е да се вкара носенето на маски на повече места като градския превоз, комерсиалните и културни обекти . Това изясни в предаването „ Карай напряко ” доц. Ангел Кунчев.

По думите му сега вирусът от ден на ден придобива характерностите на сезонен грип.

„ Вирусът се предава по-леко и бързо, само че и протича и по-леко, с по-малко затруднения. Дори и при по-висока заболеваемост, мисля, че можем да изкараме много по-добро лято съпоставяне с предходните 2 години ”, сподели доцент Кунчев.  

Все отново COVID-19 остава непредвидим за специалистите.

„ Логичното за респираторните вируси е през тези два месеца на лятото, когато и хората са навън, да не е толкоз деен. Само че съумя да изкара вид, който се предава бързо и елементарно и климатичните условия доста малко му въздействат ”, съобщи Кунчев.

„ В София ще се стигне и до втори стадий на ограниченията, тъй като растежът е огромен. Няма ограничения, които да плануват ограничение на придвижването на хората или спирането на работа на някои структури. Не мисля, че ще стигнем до такава степен ”, продължи специалистът.

Заради този вид обаче надали ще се стигне до затваряне.

„ Големият риск е да не сътвори вирусът тотално нов вариант и досегашните ни антитела въобще да не въздействат. Тогава ще стартираме от нулата. Целият насъбран групов имунитет няма да ни прави работа ”, съобщи Кунчев. „ Засега сме в очакване на всевъзможни изненади ”, продължи той.

В лечебните заведения сега е умерено. „ В Инфекциозна болница от 70 Коронавирус кревати има заети към 25-30. Такава е обстановката на всички места в страната ”, съобщи Кунчев.  

Според него, в случай че имаше покритие от 70-80% имунизирани, нещата щяха да са по-спокойни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР