Ако се задъхвате лесно по време на тренировка, често не

...
Ако се задъхвате лесно по време на тренировка, често не
Коментари Харесай

Ако не ви достигат сили по време на тренировка

Ако се задъхвате елементарно по време на подготовка, постоянно не ви доближават сили и имате потребност от повече почивки спрямо останалите трениращи на вашето равнище, е допустимо организмът ви да изпитва потребност от един единствен детайл. Кой е той?

Учени изясняват, че неналичието на мощ по време на тренировките може да се дължи на дефицитът на витамин D. Той оказвал съществено въздействие върху физическата устойчивост.

Бил е извършен специфичен опит, като за него са били подбрани участници, чиито равнища на витамин D в тялото им били много ниски. В продължение на 2 седмици те взимали добавка с този витамин. В края на интервала мускулните им функционалности били доста по-добри и възприятието им на отмалялост намаляло доста.

 sport

Но по какъв начин да разберете дали и вие страдате от дефицит на този витамин?
Освен изтощението по време на не толкоз интензивна подготовка, други признаци могат да бъдат болежка в мускулите, мускулни конвулсии, инфектиране на костите и като цяло непрекъснато възприятие за отмалялост.

За да си набавите скъпия витамин хапвайте по-често сьомга или се консултирайте с доктор, който да реши дали имате потребност от добавка с този витамин.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР