Ако съществуват гигантски паметници на човешкото безумие, то тогава със

...
Ако съществуват гигантски паметници на човешкото безумие, то тогава със
Коментари Харесай

Изпълнение на виолончело сред разрушения Харков

Ако съществуват великански монументи на човешкото безумство, то тогава сигурно има и образци за безграничната дързост на духа, които няма по какъв начин да ни оставят безразлични. С тяхна помощ животът стопира за миг и стартира да прозира от горест и същински екстаз.

Музикант извърши сюита на Бах на фона на разрушените улици на родния си град Харков, оповестява “The New York Times ”. Денис Карачевцев написа в обществените медии, че се надява с музиката си да притегли вниманието към Харков, вторият по величина град в Украйна, който е мощно потърпевш от войната.

На безлюдна улица в града, заобиколен от парчета и руини, той свири на виолончело. Карачевцев е имал осъществяване на виолончело в някои от най-престижните концертни зали в Австрия, Япония и Турция и даже в античния амфитеатър на Тунис - Ел Джем. С днешна дата си е сложил най-възвишената цел досега, благодарение на най-верния си приятел – виолонечелото, иска да прикани света да прояви  здрав разсъдък, а мирът още веднъж гордо да стъпи в обичания му град.



„ Аз съм челист и жител на Харков “, написа Карачевцев в апел във Facebook на британски, украински и съветски. „ Обичам своя храбър град, който в този момент се бори да оцелее във войната. Дълбоко имам вяра, че можем да му помогнем. Убеден съм, че е по силите ни да възстановим и изградим от основите нашия град и страна още веднъж, когато войната завърши. Поставям начало на плана си за събиране на средства за филантропична помощ и възобновяване на архитектурата на града. Нека се обединим, с цел да възродим нашия град дружно! ”

Украинските управляващи оповестиха, че към 20 март повече от 600 многоетажни здания в Харков, в това число учебни заведения, са били разрушени. Междувременно украинците са по-единни отвсякога за храбър отпор.
Украински майки чакат края на войната в Румъния
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР