Ако САЩ наложат санкции срещу компаниите, участващи в реализацията на

...
Ако САЩ наложат санкции срещу компаниите, участващи в реализацията на
Коментари Харесай

В Берлин смятат, че санкции срещу Северен поток 2няма да го спрат, но ще оскъпят газа

Ако Съединени американски щати наложат наказания против фирмите, участващи в реализацията на съветския газопровод " Северен поток 2 ", това няма да спре плана, само че може да докара до повишаване на природния газ за клиентите в Европа. Това мнение изрече във вторник представителят по въпросите на енергетиката във фракцията " Алтернатива за Германия " в Бундестага Щефан Котре, представен от съветската организация ТАСС. Коментарът му е във връзка оповестеното желание на Вашингтон да прокара наказания против " Северен поток " посредством военния бюджет.

" Не чакам потопяването или закъснение (на реализацията на проекта), чакам повишаване на газа за клиентите в Европа. И чакам че те (възможните санкции) усложняват реализацията на нови планове ", сподели немския народен представител.

Според него това е нападателен от икономическа позиция акт от страна на Съединени американски щати, целящ да обезпечи повече продажби на американски полутечен газ.

В същото време Котре разгласи, че няма никакви правови трудности пред реализацията на " Северен поток 2 " и той ще бъде осъществен. " само че е допустимо вътре в Европейски Съюз да има проблем с превозването на газа от " Северен поток 2 ", призна той.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР