Ако Съединените щати се оттеглят от ядрената сделка с Иран

...
Ако Съединените щати се оттеглят от ядрената сделка с Иран
Коментари Харесай

Германия предупреди: Противопоставянето САЩ-Иран увеличава опасността от световна война

Ако Съединените щати се отдръпват от нуклеарната договорка с Иран или още веднъж му наложат наказания, Техеран може да създаде нуклеарни оръжия и това ще приближи заплахата от война към Европа, съобщи немският външен министър Зигмар Габриел, представен от Ройтерс. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли през вчерашния ден да удостовери публично, че Техеран извършва съглашението от 2015 година, макар че интернационалните инспектори го удостоверяват. Тръмп предизвести, че е допустимо Съединени американски щати да се отдръпват от съглашението.

Според Габриел Тръмп е изпратил рисков и тежък сигнал в миг, когато неговото държавно управление би трябвало да се оправи и с нуклеарната рецесия със Северна Корея.

" Голямата ми паника е, че това, което се случва във или със Иран предвид на позицията на Съединени американски щати, няма да остане ирански проблем и мнозина други в света ще решат, че и те би трябвало да се снабдят с нуклеарно оръжие, откакто сходни съглашения биват унищожавани. И тогава нашите деца и внуци ще порастват в доста рисков свят ", сподели немският външен министър.

Според него, в случай че Съединени американски щати се отдръпват от съглашението и наложат още веднъж наказания на Техеран, иранските хардлайнери, които са срещу договаряния със Запада, ще получат превъзходство, продължи той.

" Тогава те ще се заемат да разработят нуклеарно оръжие ", Израел няма да търпи такова нещо и ще се върнем 10-12 години обратно. Опасността от война ще се окаже релативно покрай Европа, сподели Зигмар Габриел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР