Ако прегледате списъка на левичарите в уеб сайтовете, излиза, че

...
Ако прегледате списъка на левичарите в уеб сайтовете, излиза, че
Коментари Харесай

Левичарите - забележити гении и политически лидери

Ако прегледате листата на левичарите в уеб уеб страниците, излиза, че те са най-бележитите имена в своите поприща.

Гениите и политическите водачи са " леваци ". Оказва се, че Господ е надарил с невероятен гений и способности тези, които не умеят да си служат с дясната ръка. Светът е ръководен от левичари, които са се трансформирали в едни от най-могъщите люде на планетата.

Контрол над левичарите упражнява дясното полукълбо на мозъка и тъй като на британски right е и десен, и верен, леворъките се майтапят, че те са вярното положение на духа.

За първи път денят на левичарите е празнуван през 1976 година. Към сегашния миг Международният ден на левичарите се отбелязва годишно на 13 август.

Понеже всякаква “нееднаквост ” постоянно е предизвиквала безпричинно съмнение и неведнъж заклеймявана, през ХVІІ век били считани за вещици и магьосници. 10-15 % от популацията на света си служи с лявата ръка. Броят на децата, които работят по-успешно с лявата ръка, нараства, настояват специалисти. Преди години да наречеш някой “левак ” се смяташе за обидно, поради двойствения смисъл на думата – другото значение е негодник. Левичар пък си е политическо разбиране, което закупи необикновен отрицателен колорит след 1989 година Затова се отдава желание на думичката “леворък ”.

 Левичари

Нашенци си спомнят по какъв начин преди време лимитираното мислене и жаждата за унификация е карала учителите да се трансформират в мъчители. “Даскалката ми бинтова лявата ръка към гърдите, с цел да е неподвижна и да не се блазня да пиша с нея ”, споделя мъж към 50-те. “Навремето просто ни заявяваха, че не може да се написа с лявата ръка и в учебно заведение напряко съществуваше възбрана. Успях да се оправя отгоре-отгоре, само че почеркът ми е доста противен. Всичко друго правя с лявата. А 13 август е двоен празник за мен, тъй като на тази дата родих и сина си ”, изяснява жена на същата възраст, до момента в който кликва по “лявата ” си мишка.

Днес отношението към пишещите с лява ръка е надалеч по-либерално и разкрепостено. Детските психиатри поучават хлапето да не се насилва да написа с дясна ръка и да бъде оставено на мира.

Дясното полукълбо на мозъка, което управлява леворъките, “отговаря ” за музиката, изкуството, творчеството, гениалността, усещанията, възприятието за пространственост. Десняците са под опеката на лявото полукълбо, а то ръководи речта, езика, писането, логиката, математиката, науката. Затова леворъките са хора на изкуството. Но осебно огромни триумфи имат в спорта. “Нормалните ” състезатели се изненадват от леворък съперник, тъй като всичко при него е назад.

 Ден на левичарите

В междинните епохи леворъките наемни убийци, боравещи с ножа и сабята, са били изключително ценени, тъй като вероятността някой да им противостои е била прекомерно дребна. Според учените леваците се приспособяват да гледат под вода по-добре от другите хора. Добро доказателство за това им умеене е 7-кратният олимпийски първенец по плуване Марк Шпиц. Много са леворъките хора на изкуството – художници, артисти, измежду които попадат имена като Леонардо Да Винчи, Пабло Пикасо, Грета Гарбо, Робърт Де Ниро и др.

Суматохата към празника на леворъките превзема и уеб страниците в Интернет. Предлагат се особено направени за тях предмети за подарък: стикове за голф, китари, дамски часовник и детски ножички са единствено една дребна част. Часовниците са с топченце за навиване отляво, тъй като се поставят на дясната ръка. Има и модел-шегичка, който е с разменени числа. Най-харчени са по-практичните армагани като клавиатура, на която “блокчето ” с числата и стрелките е отляво и специфични мишки за компютър.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР