Ако предложенията получат подкрепа от Народното събрание, ще влязат в

...
Ако предложенията получат подкрепа от Народното събрание, ще влязат в
Коментари Харесай

Лъч Надежда За Някои От Най-Нуждаещите Се Българи! Българското Правителство Ще Дава Пари На Тези Граждани! Това Е Всеки, Който

Ако предложенията получат поддръжка от Народното събрание, ще влязат в действие от месец януари 2019 година, посочи заместник-министър Димитрова.

Към сегашния миг фамилните помощи за деца с един жив родител се дават без рентабилен тест - това са помощите за развъждане на дете до 1 година, месечните помощи за развъждане на дете до довеждане докрай на приблизително обучение и еднократната помощ за възпитаници, записани в първи клас, напомни зам.-министърът.

Справедливо и правилно е в поддръжката на децата, останали без един или двама родители, да облекчим процедурите за достъп до тази държавна поддръжка. Основната ни цел е да подкрепим децата, останали без родител, да подкрепим настойниците и попечителите, които поемат грижите за развъждането на децата, разяснява Димитрова.

През декември 2017 година за 11 505 деца с един жив родител са били изплатени месечни помощи по реда на член 7 от Закона за фамилните помощи за деца, или месечна помощ, която се изплаща за деца до 18 година или до 20 година до довеждане докрай на приблизително обучение. От тях 1230 деца са без пенсия, а останалите 10 275 деца получават пенсия, заяви Димитрова.

По данни на Национален осигурителен институт към края на 2017 година 22 099 деца до 20-годишна възраст получават наследствени пенсии, а 2693 деца до 20-годишна възраст получават лични пенсии.

В началото на 2018 година влязоха в действие промени в Закона за фамилните помощи за деца, с които месечната помощ за фамилии с едно дете бяха увеличени от 37 на 40 лева, а за две деца - от 85 лева на 90 лева Тази поддръжка се обезпечава за фамилии с месечен приход до 400 лева

Паралелно с това беше въведен втори рентабилен аршин, с което се даде опция фамилии с месечен приход на човек от 400,01 лева до 500 лева да получават 80% от цялостният размер на помощите.

По този метод разширихме достъпа за приемане на най-масовата помощ и осигурихме финансова поддръжка за повече фамилии с деца, сподели заместник-министър Димитрова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР