Ако политическите партии, излъчени от българския избирател в следващото Народно

...
Ако политическите партии, излъчени от българския избирател в следващото Народно
Коментари Харесай

Даниел Митов пред Дарик: Кабинет в момента не може да се състави без ГЕРБ

" Ако политическите партии, излъчени от българския гласоподавател в идващото Народно заседание, си осъзнават ролята и политиците схващат какво следва пред страната и в каква обстановка се намираме, най-малкото ще можем да стартираме да си приказваме и да водим съществени договаряния ".

Това съобщи Даниел Митов от ГЕРБ в " Седмицата " на Дарик радио, запитан дали ГЕРБ ще успее да сформира държавно управление с първия мандат.

" Продължаваме промяната " е искрено лява групировка или най-малко за момента се държи като такава. Имайки поради бюджетната рамка, която Асен Василев е заложил, ние други заключения от това не можем да създадем, като се изключи че са лява, в най-хубавия случай лявоцентристка групировка. Демокрациите допускат диалог даже сред политически партии, които имат много съществени разлики между тях ", разяснява още Даниел Митов.

Той е на мнение, че в рецензиите няма нищо извънредно, въпросът е да са основателни, да са обстоятелства, да са точни, ясни и съответни, а не изказвания.

" Политически кабинет сега не може да се сформира без присъединяване на първата политическа партия, спечелила изборите, а точно ГЕРБ-СДС ", съобщи още Митов.

" Когато си приказваме за правосъдна и правосъдна промяна, ГЕРБ я стартира. Можехме да я довършим, може би трябваше да сме по-бързи ", сподели още той.

По думите на Даниел Митов първият миг на разчупване на политическите ледове би трябвало да е началото на някакъв разговор.

" Ние с " Възраждане " няма какво да вършим дружно. Никога не сме били дружно, в никакъв случай няма да бъдем дружно, тъй като " Възраждане " имат фундаментално разнообразни разбирания за светаи страната от нас. Ние желаеме да задълбочаваме европейската си и евроатлантическа интеграция, " Възраждане " желаят да излизаме от Европейски Съюз.Ние желаеме да сме в еврозоната, те желаят да не влизаме в еврозоната ", разяснява още Митов.

" Не сме предложили коалиция на никого. Предложихме начало на диалог, който да стъпи на избрани ценностни разбирания, които знаем, че са общи. Като стигнем обаче до бюджета, съм сигурен че с " Продължаваме промяната " ще имаме тежки несъгласия ", уточни той.

По думите му трябвада се мисли върху промяна, която да поставя някакви ограничавания и надзор върху фигурата на основния прокурор.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР