Ако погледнем в социалната мрежа TikTok може да се натъкнем

...
Ако погледнем в социалната мрежа TikTok може да се натъкнем
Коментари Харесай

Какво е бирен тен и колко опасен може да бъде

Ако погледнем в обществената мрежа TikTok може да се натъкнем на какво ли не. Включително и на една от поселдните трендове в региона на хубостта, наречена бирен загар ". За напълно малко време тагът " beertan " е събира над 200 хиляди гледания.
 Защо слънчевият загар се появява часове след излагането на слънце
Защо слънчевият загар се появява часове след излагането на слънце

И е не по-малко рисков от слънчевото изгаряне

Както подсказва фразата, биреният загар значи безусловно нанасяне на бира върху кожата по време на излагане на слънчевите лъчи, за да се форсира процесът на придобиване на загар.

Някои фенове на метода, споделят в обществените медии, че употребяват бира, паралелно със, до момента в който други въобще пропущат грижата за кожата и просто втриват питието в тялото си. Т.е. бирата се употребява като опция на обичайните средства за загар, с цел да се реализира " целунат от слънцето " искра.
 Снимка 629348

Поддръжниците на тази наклонност настояват, че захарите и киселините в бирата могат да оказват помощ за потъмняване на кожата и евентуално да обезпечат спомагателни изгоди заради съществуването на антиоксиданти и витамини в някои типове бира.

Важно е обаче да се означи, че няма никакви научни доказателства, които да удостоверяват успеваемостта или сигурността на потреблението на бирата за извличане на загар.

Дори противоположното - експерти настояват, че съществуват евентуални съществени опасения, свързани със слънчевата сигурност. Този способ не обезпечава никаква отбрана против нездравословното влияние на ултравиолетовата (UV) радиация от слънцето, която е прочут канцероген и има главен принос за увреждането на кожата.
 Снимка 629347

А отбраната на кожата от слънцето е жизненоважна - за всички видове и тонове кожа. Дори тези, които не считат, че имат податливост към изгаряне, би трябвало да се защищават от. Още повече, че тенът не е симптом на здрава кожа, а индикация за увреждане.

И въпреки всичко, в случай че бирата е с нас на плажа, то доста по-удачно е да ѝ се любуваме, пиейки я, в сравнение с да я изливаме върху себе си. За предпочитане под прекрасен горист чадър.
 Коя е най-полезната бира
Коя е най-полезната бира

Експертите са безапелационни

И най-безопасният и ефикасен метод да реализираме " целунат от слънцето искра " е като използваме слънцезащитни артикули или спрей за загар, които са особено създадени за тази цел и са минали през строги проби, с цел да се подсигурява тяхната сигурност и успеваемост. Винаги би трябвало да даваме приоритет на здравето и благосъстоянието на кожата си, когато обмисляме каквато и да е наклонност в региона на хубостта.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР