Ако по този начин БФС се опитва да тушира свои

...
Ако по този начин БФС се опитва да тушира свои
Коментари Харесай

Срам за футбола: Асоциацията на съдиите порица действията на БФС

 Efbet Article Horizontal 1180X300
" Ако по този метод БФС се пробва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни хайлайф, футболните съдии не трябва и не могат да се употребяват за изкупителна жертва в следващия, неприличен за футбола ни акт ", оповестиха от Асоциацията на футболните съдии в България по отношение на решението на БФС да извади футбола петима елитни рефери до края на месец март идната година.

След като по-рано от Ботев Пловдив разкритикуваха дейностите на БФС, по-късно и от Асоциацията на съдиите излязоха с доста остра позиция против футболната централа, в която непосредствено упрекват Футболния съюз в неистина и в нарушаване на правилника на Съдийската комисия и Конвенцията на УЕФА.

" По мотив известието от 03.11.2022 година на уеб страницата на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България декларира пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на съвещание на Съдийската комисия, макар желанието на създателите на известието, да му предадат подобен тип. Остава изводът, че решението е взето еднолично или от Председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, или от Президента на БФС Борислав Михайлов, като в първия случай това опонира на Правилника за организацията и активността на Семеен кодекс при БФС, а във втория на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, тъй като съставлява жестоко вмешателство в работата на една самостоятелна институция, каквато би трябвало да бъде Съдийската комисия. Ако по този метод БФС се пробва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни хайлайф, футболните съдии не трябва и не могат да се употребяват за изкупителна жертва в следващия, неприличен за футбола ни акт ", се споделя в позицията на Асоциацията.

ФИФА с апел: Участниците в Катар 2022 не би трябвало да намесват политиката във футбола, обявиха от централата

Международната футболна федерация (ФИФА) се пробва да почита всички отзиви и убеждения, без да дава морални уроци на останалия свят, и се надява, че участниците на Световното състезание в Катар ще последват този образец и няма да намесват в играта идеологически или политически борби. Това се споделя в писмо на президента на ФИФА Джани Инфантино и на генералния секретар Фатима Самура до участниците в шампионата, което беше публикувано от английския ефирен канал " Скай Спортс ".

" Световното състезание в Катар наближава и вълнението по отношение на най-голямото футболно събитие в света пораства. Вие носите очакванията и фантазиите на вашата татковина и на нейния народ на раменете си. ФИФА би желала да ви увери, че в Катар е квалифицирано всичко, с цел да подсигуряваме, че всяка страна-участничка има най-хубавия късмет за триумф. Моля, дано в този момент се съсредоточим върху футбола! Знаем, че нашата игра не живее във вакуум, ние също по този начин сме наясно, че има доста провокации по света и компликации от политически темперамент, само че апелирам, не позволявайте футболът да бъде въвличан във всяка съществуваща идеологическа или политическа борба ", се споделя в писмото на централата.

По-рано Изпълнителният комитет на футболната асоциация на Украйна се обърна към ФИФА с предложение да прегледа въпроса за изключване на националния тим на Иран от Световното състезание в Катар заради " систематични прояви на нарушение на човешките права " и " евентуално присъединяване " в специфична военна интервенция против Украйна.

Мондиал 2022 в Катар стартира на 20 ноември и ще продължи до 18 декември.

Орландо - Голдън Стейт 130:129: Шампионите от Сан Франциско позволиха четвърта поредна загуба

Джейлън Съгс вкара 9 от своите 26 точки в последните две минути, а Орландо Меджик преодоля пасив от 16 точки през второто полувреме, с цел да победи Голдън Стейт Уориърс със 130:129 в среща от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА) на Съединени американски щати и Канада. Защитаващият купата си Голдън Стейт позволи четвърта поредна загуба.

Стеф Къри се отличи с 39 точки и 9 асистенции за Уориърс. Клей Томпсън добави 27 точки, само че пропусна панер със сирената.

Уориърс имат пет следващи провали като посетител и 3-6 от началото на акцията, а треньорът Стив Кър сподели, че е време за някои промени. Дреймънд Грийн, който пропусна углавен удар 31.5 секунди преди края на мача, съобщи, че проблемите са били в отбраната.

Новобранецът Паоло Банчеро записа 22 точки и 8 битки за отбора на Меджик, който завоюва едвам за повторно този сезон.

Арън Гордън вкара 27 точки, а Никола Йокич направи " трипъл-дабъл " при успеха на Денвър над Оклахома Сити със 122:110. Йокич, повторен МВП на Лигата, приключи с 15 точки, 13 битки и 13 асистенции. За него това е трети " трипъл-дабъл " за сезона и 79-и в кариерата му. Той надмина върха на Уилт Чембърлейн за най-вече " трипъл-дабъл " за център.

Детройт - Вашингтон 3:1: Овечкин изравни легендата Горди Хауи по голове в НХЛ

Александър Овечкин изравни легендата Горди Хауи по голове в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) за един тим със 786-ото си попадение, само че Вашингтон Кепитълс загуби с 1:3 от Детройт Ред Уингс в мач от постоянния сезон.

Овечкин вкара във втората третина и към този момент има също толкоз голове, колкото и легендата на Детройт. Хауи стигна до тази граница след 1687 мача и 25 сезона с Ред Уингс (1946-1971), а руснакът го направи с 1285 дуела и 17 сезона за Капс.

Дилан Ларкин записа гол и асистенция, а Лукас Реймънд и Андрю Коп означиха другите попадения за Ред Уингс. Виле Хусо направи 33 спасявания и Детройт е с баланс 4-1-1 като хазаин. Дарси Кемпер пък отрази 23 шайби.

Вашингтон е шести в Столичната дивизия с 12 точки и четири по-малко от водача Ню Джърси Девилс, който тази завоюва с 4:3 в Едмънтън против Ойлърс. Райън Грейвс и Йеспер Брат вкараха изравнителния и победния гол през седем секунди в края на последната третина.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР