Ако планирате преместване за работа в друга държава или град

...
Ако планирате преместване за работа в друга държава или град
Коментари Харесай

Малага е любимият град на европейските експати, Милано е кошмар

Ако планирате пренасяне за работа в друга страна или град в Европа, в този момент е превъзходен миг за това.

Има доста благоприятни условия за отдалечен режим, а десетки страни са въвели целеви визи за цифрови номади, написа Euronews.

Но да решите къде тъкмо да се преместите не е елементарно и е значимо да намерите място, което да подхожда на вашите професионални упоритости и метод на живот.

, световна общественост за експати, организира изследване Expat Insider - сигурен източник на информация за хората, които желаят да се реалокират в друга страна. Организацията интервюира над 12 000 емигранти по отношение на изискванията за определяне, работата и дейностите за свободното време в 49 града по света. Класацията включва и показател Expat Essentials, който преглежда цифровите услуги, бюрокрацията, жилищното настаняване и езика.

Ето кои са най-хубавите и най-лошите европейски градове за експати сега, съгласно резултатите от изследването.

Малага е номер 1

Малага е най-високо оцененият град в света във връзка с дружелюбността, като близо 90% от интервюираните считат, че локалните поданици са изключително гостоприемни към чужденците.

Градът е на второ място в света и във връзка с намирането на другари и качеството на живот.

Малага е преди всичко във връзка с климата и времето, а естествената му среда е на осмо място. Влиза в Топ 10 и във връзка с пътуването и опазването на здравето, заема 13-то място във връзка с работата в чужбина.

Като минус може да се означи, че градът е на 41-во място във връзка с локалния пазар на труда, макар че е отпред в подкатегориите " Работа и свободно време " и " Баланс сред професионалния и персоналния живот ", като заема първо място и в двете.

Експатите са изключително удовлетворени и от жилищната обстановка в Малага: жилище освен се намира елементарно, само че и налично.

Като цяло градът е разгласен за добра дестинация за емигранти с стеснен бюджет, като заема първо място в показателя на персоналните финанси и оглавява класацията за общи разноски за живот.

Испанските градове печелят водещи позиции

Второ и трето място заемат два други испански града: Аликанте и Валенсия, а Мадрид е остава на шесто място.

Подобно на Малага, тези градове се показват добре с помощта на високите оценки във връзка с лесното определяне и качеството на живот, които основават гостоприемни култури и досегаемост.

Аликанте се отличава в показателя за елементарно определяне и заема първо място в подкатегорията за просвета.

Експатите споделят, че се усещат като вкъщи си и са доста удовлетворени от обществения си живот, който не се лимитира и от разноските. Затова Аликанте се подрежда на трето място в показателя на персоналните финанси.

Мнозинството от емигрантите (78%) са удовлетворени от общите разноски за живот, до момента в който в международен мащаб те са едвам 44%. Градът даже е преди всичко в света по досегаемост на жилищата.

Валенсия е водач в опазването на здравето

Във Валенсия, която е на трето място в международната ранглиста, опциите за отдих са главен акцент, а градът е преди всичко във връзка с опциите за развлекателни спортове.

Както достъпността, по този начин и съществуването на здравни услуги се подреждат измежду най-хубавите в света.

Придвижването на открито също не е проблем: елементарно е с пешком или с велосипед, а публичният превоз е наличен.

Работата във Валенсия обаче не е оценена толкоз добре. Перспективите за кариера на чужденците (47-мо място) са най-лошо оценените измежду испанските градове в класацията.

Ако експатите въпреки всичко съумеят да намерят работа, паника буди неналичието на сигурност на работното място, която също е на 47-мо място.

Въпреки това множеството чужденци се усещат добре пристигнали във Валенсия и считат, че локалните поданици са отзивчиви. 8 от 10 души са удовлетворени от обществения си живот, до момента в който в международен мащаб този % е едвам 56.

Мадрид е обичан поради културата

Мадрид, който е на шесто място, получава висока оценка в показателя на цифровия живот поради високоскоростния интернет и неограничения достъп до онлайн услуги.

Въпреки това повече от половината от интервюираните емигранти споделят, че е мъчно да се живее в Мадрид, без да се приказва локалният език. Положителното е, че персоналните финанси не основават доста проблеми, а градът е на трето място в международната ранглиста за качество на живот.

Както публичният превоз, по този начин и опазването на здравето се считат за налични, а столицата даже се издига в челните места по благоприятни условия за отдих, просвета и нощен живот.

Борба за жилище и работа в Милано

В другия завършек на класацията Милано е на последно място за експатите.

Италианската фешън столица получава изключително слаби оценки за справяне с бюрокрацията, разкриване на локална банкова сметка и обезпечаване на виза.

Повече от трима от всеки петима експати в Милано споделят, че е мъчно да си намерят жилище или да живеят в града, без да приказват локалния език.

Градът не се показва доста по-добре и в класацията за работа в чужбина, където също се подрежда в долната петица. По отношение на сигурността на работното място и чувството за заслужено възнаграждение Милано е на последно място.

Въпреки че емигрантите правят оценка опциите за превозване на свободното време, изключително да пътуват, те не се усещат сигурни и не са удовлетворени от градската среда. 56% са недоволни и от качеството на въздуха, до момента в който в международен мащаб този % е 17.

Рим – прелестен климат, неприятен превоз

Столицата на Италия също не се оправя доста по-добре, като заема предпоследно място. Тя е и на последно място в класацията за работа в чужбина.

Експатите не се усещат заслужено заплатени за работата си и не са удовлетворени от работните си места. Те не са удовлетворени и от финансовото си състояние.

Въпреки че 9 от 10 експати правят оценка климата и времето в Рим, градската среда не дава отговор на упованията.

И въпреки 74% да показват възторг от оживената просвета и нощния живот в града, транспортната система на града се подрежда на предпоследно място.

В Хамбург са най-недоволни от обществения живот

Хамбург е на 46-о място от общо 49 в класацията.

Над 40% не са удовлетворени от обществения си живот, а 35% нямат персонална мрежа за поддръжка. Близо трима от всеки петима споделят, че е мъчно да се намерят локални другари.

В Хамбург също не е елементарно да се стартира работа. Градът се подрежда в долната десетка на класацията за елементарно намиране на жилище и за справяне без локалния език.

Нещастието на експатите се подхранва и от дъждовния и леден климат и лимитираните благоприятни условия за пътешестване.

Анкетираните обаче са по-доволни от професионалния си живот. Хамбург получава единственото си класиране в първата десетка по сигурност на работното място, а 67% са впечатлени от локалния пазар на труда спрямо 47% в международен мащаб.

Най-кошмарните градове

След Милано, Рим и Хамбург се подреждат столиците Берлин, Дъблин, Лондон и Париж.

Берлин е измежду местата, където емигрантите най-трудно намират пълностоен обществен живот, а жителите му са считани за второто минимум отзивчиво население в класацията.

Въпреки това 90% от тях се радват на културната сцена в Берлин спрямо 68% в международен мащаб, а 85% правят оценка градската среда в столицата спрямо 67% в международен мащаб.

Дъблин предлага на емигрантите чудесни вероятности за кариера, само че те са засенчени от високите разноски за живот и недостъпността и неналичието на здравни грижи.

В Лондон съвсем трима от всеки четирима експати се борят с общите разноски за живот, до момента в който в международен мащаб този % е едвам 35. Почти половината споделят, че разполагаемият приход на семейството им не е задоволителен, с цел да водят удобен живот в столицата на Обединеното кралство.

Експатите се радват на процъфтяващата културна сцена в Париж, само че считат, че градът е неприветлив, мъчно се живее без притежаване на езика и животът е безценен.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР