Ако отворим заведенията, ще има бум на заразени. Мерките не

...
Ако отворим заведенията, ще има бум на заразени. Мерките не
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Мерките трябва да се затегнат още


Ако отворим заведенията, ще има взрив на инфектирани. Мерките не би трябвало да се разхлабват, а в противен случай – да се затегнат още. Това е мнението на проф. Радка Аргирова, вирусолог и ръководител на Дружеството на вирусолозите. Пред БНР тя приказва за имунизациите, ограниченията и тестванията за коронавирус.

Не биваше преди да се покаже същността на имунизациите и да се знаят нейните свойства и качества, да се вършат описите за имунизиране, счита проф. Аргирова. Но, добави тя, това се случва освен в България, а на всички места по света. Действа се на правилото " слагаме каруцата пред коня ".

Все още има доста неуточнени неща. Например – не е обяснено зали всеки, който реши да се имунизира, може да избира коя от имунизациите да му бъде сложено. Тя персонално изрично е решила да си сложи ваксина. Коментира също, че не схваща сътрудниците си, които приказват странни неща за вируса. Самат тя е виждала извънредно тежки случаи на коронавирусна зараза в болничните заведения.

Високата смъртност в България проф. Аргирова изясни с разпространяването на мутант на ковид, който е друг от първия, пристигнал от Китай. Той е по-инфекциозен от истинския вирус и има по-лесна трансмисивност, т.е. по-лесно се предава от човек на човек. С това си изяснявам и обстоятелството, че в Европа се получи доста съществено повишаване на броя на инфектираните лица, добави вирусологът.

Тя е безапелационна, че ограниченията би трябвало да се стегнат още повече, тъй като се вижда, че единствено те дават резултат против ограничението на разпространяването на вируса. По думите й вероятно отваряне на магазини и заведения от 21 декември ще докара до нов взрив от инфектирани и нов напън върху здравната система.

Професорът разяснява още, че научните изявления за имунизацията на " Пфайзер " демонстрират, че тя е безвредна и допусна, че несъмнено ще бъде ефикасна: " Научаваме, че като се направи имунизацията, тя ще дава дългогодишен имунитет. Това е доста значимо. Вирусът няма късмет повече, тъй като към този момент е направил всички промени, които са му нужни, с цел да може да болести индивида. Всички разновидности, които след това претърпява, няма да могат да повлияят на неговата патогенност, разпространяване, нито пък на действието имунизациите. Това е част от закона на еволюционната вирусология ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР