Ако отидете в Белград всичко зависи не само на Балканите,

...
Ако отидете в Белград всичко зависи не само на Балканите,
Коментари Харесай

Македонски журналист: На Балканите има двама лидери – Борисов и Заев

Ако отидете в Белград всичко зависи освен на Балканите, само че и в Европа и в галактиката от Вучич, само че до момента не съм видял нищо съответно. Двама са политиците, които направиха съответни стъпки за броени часове, за броени дни, са Заев и Борисов. Те разрушават стената на омразата, на отчуждението. Това заяви  журналистът Любчо Нешков. „ Действителността тук е напълно друга от тази, която ни внушаваха избрани политици, които отидоха в небитието. Македония – тя желае смяната, трансформира се, търси, знае къде отива, знае какво би трябвало да постигне”, акцентира той пред bTV и означи, че смяната след подписването на Договора за добросъседство е забележима.

Нешков акцентира, че е обикновено и от двете страни на границата да има монументи на Гоце Делчев, Яне Сандански и Даме Груев, само че „ не беше обикновено да си играем с техните кости, да се подиграваме с тяхната памет и тяхната саможертва”.

Според него пред Борисов и Заев има три огромни задания, чието осъществяване може да ги остави в историята като водачи на своите страни – построяването на европейския Коридор №8, подобряването на транспортните връзки и поддръжка за македонската черква, която застана зад Договора за добросъседство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР