Ако обичате зимата и вече нямате търпение за ски ваканция,

...
Ако обичате зимата и вече нямате търпение за ски ваканция,
Коментари Харесай

Готови ли сте за Алпите? Нов влак потегля към френските курорти тази зима

Ако обичате зимата и към този момент нямате самообладание за ски почивка, пригответе се да се качите на влака Eurostar Snow.

Той потегля на 16 декември и ще води феновете на зимните спортове от Лондон до Френските Алпи единствено за няколко часа.

Услугата ще се извършва до 4 февруари и ще свързва Лил със снежните върхове на Югоизточна Франция, написа Euronews. Влакът ще потегля всяка събота и ще се връща всяка неделя, като общото време за пътешестване е към осем часа.

Стандартните билети от Лондон до ски пистите са на цени от 116 евро в двете направления в извънпиковите дни (от 13 януари до 4 февруари) и 174 евро в пиковите дни (от 16 декември до 7 януари).

Билетите се оферират с право на два огромни куфара и една дамска чанта, както и един чифт ски или един сноуборд в предпазен калъф. На борда няма ограничавания за течности.

" Горди сме, че можем да предложим на нашите клиенти устойчива опция за пътешестване до Алпите, като стартираме първата свързваща услуга като Eurostar Group. С бърза и лесна връзка, конкурентни цени и пет спирки за избор, пасажерите могат да се насладят на безпроблемно прекарване с нас от Лондон до заснежените планини на Франция. ", съобщи Франсоа Ле Дозе, основен търговски шеф на Eurostar Group.

Една от основните спирки в маршрута е Бург-Сен-Морис – постоянно съкращаван на Бург, който е парадайс за феновете на зимните спортове. Той е входна врата към ски зоната Paradiski, където се намират Les Arcs, Peisey-Vallandry и La Plagne.

От жп гарата на града постоянно се движат рейсове до прилежащите ски курорти, измежду които Вал Торенс, Вал д'Изер, Куршевел, Ла Таня, Тигн, Мерибел и Лес Менуар.

Снабден с петзвездни хотели и заведения за хранене със звезди " Мишлен ", Куршевел е най-подходящ за първокласни туристи, до момента в който Лес Менуар и Ла Таня оферират по-достъпни благоприятни условия за туристи с малко по-ограничен бюджет.

Ако сте решили да се отдадете на развлечение след ските, наложително посетете Вал Торенс, прочут с нощния си живот и всемирски събития.

След тежкия интервал на пандемията, когато огромна част от пътуванията сред Обединеното кралство и континента бяха спрени, ръководителите на Eurostar взеха решение да съсредоточат услугата върху главните направления и най-големите си гари.

Компанията даже беше подложена на критика за съкращаването на някои от услугите си, в това число влаковете от Кент и директните влакове сред Лондон и Дисниленд Париж, отбелязва The Mirror.

Един от проблемите, с които се сблъскваше железопътната компания, е обвързван въвеждането на нови паспортни инспекции след Brexit. Капацитетът в пиковите часове на лондонската гара " Сейнт Панкрас " е бил с 30% по-малък от този през 2019 година и е възлизал на 1500 пасажери на час, заяви Financial Times през 2022 година

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР