Ако нямаше коронавирус, на годината. И то не заради друго,

...
Ако нямаше коронавирус, на годината. И то не заради друго,
Коментари Харесай

Навални унижи Путин както никога досега

Ако нямаше ковид, на годината. И то не поради друго, а тъй като следствията щяха да са съвсем нулеви. Казвам съвсем, защото войната за мозъците на хората продължава години наред и единствено една зрелищна победа не прави работа.
Но едно е несъмнено – Алексей Навални нанесе доста мощен репутационен удар на Владимир Путин.
Дали показаното от Навални е истина? С огромна доза възможност - да. Може би в избрани елементи нещо е пресилено или изменено, обаче огромната картинка си е тъкмо тази - пробваха да го убият! За мен персонално въпросът е дали е тъкмо Путин или е " единствено " със знанието на Путин - не че второто е по-малко неприятно. Но потреблението на държавни чиновници сигурно значи, че съветският президент е знаел.
Разбира се, Путин може да каже, че тези сътрудници са измислени от Навални. Че няма такива хора. Проблемът е, че към този момент обществено призна, че за Навални се " грижели " съветски сътрудници. Така че в този момент да каже, че тези " грижовници " ги няма или пък са пропуснали някои други детайли, които да се погрижат с отрова, не върви. Затова най-лесното - Навални е американски разузнавач! Но Путин не посмя да го каже непосредствено, а единствено с подмятания - американските служби го поддържат, Навални " се радва на поддръжката им ".

Целта на неприятните американци каква е - да дискредитират съветските водачи! Путин обаче дали може да изясни по какъв начин е станало това - като са отровили Навални, с цел да провокират такава реакция ли? И освен това състояние, за какво Майка Русия праща Навални да го лекуват в Берлин, ами не го избави на съветска земя и по този метод да покаже превъзходството си над прогнилия Запад?
Или пък не - някой различен опитва да убие Навални. А съветските служби по какъв начин по този начин са го пропуснали, на тяхна земя и като наблюдават Навални?
Или пък не - съветските служби са пробвали да убият Навални. Ама това на кого е нужно, пита Владимир Владимирович? Той знае отговора - в такива игри в никакъв случай не се знае безусловно всичко от необятната аудитория, единствено че логиката постоянно участва и е там. А тя е желязна - Путин не отхвърли наличието на съветски сътрудници, не отхвърли за местоположението им съгласно следствието на Bellingcat, единствено обясняваше по какъв начин това е американска разработка. Другарю президент, хубаво е американска разработка - обяснете тези ваши чиновници какво са правили на съответните места в съответни времеви интервали? Като са се грижили за Навални, по какъв начин по този начин пропуснаха отравяне? Наистина ли се грижиха и защо - да не оживее? Защото не виждам и не слушам да отричате, че опит за нападение против Навални имаше!
За към момента неразбралите един от постулатите на живота, ще го образувам по този начин - калинките народност нямат! И е очевидно, че тук мирише на зверска издънка. Явно е и, че на Путин никак не му е безразлично, макар репликите в жанр " на кого е нужно ". За такива като него унижението на загубата е най-горчивата рана. Сега унижението е доста - всичко нескрито, дори ще е по-трудно приказливецът от ФСБ, който се сети след 30-тина минути дрънчене да пита абе не е ли кофти да приказваме по открит телефон, да го срещнат с атомната структура на бетона. Малко ще би трябвало да потърпи съветският президент преди същинския ответен отговор.
Разбира се, този имиджов удар няма да смъкна мигновено Путин от поста му. Но, както споделих, войната за мозъците на хората е дълга работа. И едно от най-силните оръжия е да увязвиш съперника по този начин, че хората да го мислят за некадърен, да го видят като калинка. Защото всеки идващ път, когато е значимо, ще се сещат за това - този, дето Навални/американците му се подиграха свиреп, той ли ще ми каже? Това е най-важната стъпка по пътя към краха. И да, такива неща се вършат не от алтруисти - вършат се като държавна политика! Така, както " нашите хакери " правеха 2016 година! Това е то " огромната политика " - мръсна работа и постоянно ще бъде!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР