Ако ние управлявахме през летните месеци, нивото на ваксинации в

...
Ако ние управлявахме през летните месеци, нивото на ваксинации в
Коментари Харесай

Борисов: Нито веднъж Радев не призова хората да се ваксинират, за да не загуби антиваксърските гласове на изборите

" Ако ние управлявахме през летните месеци, равнището на имунизации в България щеше да бъде над междинното за Европейския съюз ", съобщи Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон разискаха обстановката в България и Европа, обвързвана с COVID-пандемията, заяви Борисов във фейсбук профила си.

" Благодарих му за помощта, която Европейската комисия ни оказа при започване на годината, с цел да успеем да доставим в България спомагателни количества от имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Модерна “, откакто се появиха проблемите с доставките на имунизацията на „ Астра Зенека “, посочи Борисов.

" Ваксинационният развой при нас вървеше с доста положителни темпове досега, когато на поста министър на опазването на здравето беше назначен един неприкрит антиваксър. Това обърка и демотивира хората, и през лятото настъпи цялостен срив във имунизирането. Ако ние управлявахме през летните месеци, равнището на имунизации в България щеше да бъде над междинното за Европейския съюз ", разяснява водачът на ГЕРБ.

" Нито един път Румен Радев не прикани ясно и изрично хората да се имунизират, с цел да не загуби антиваксърските гласове на изборите. Не е ясно по кое време, къде и с какво се е ваксинирал. Дори не сподели документа си. Всичко беше подчинено на единствената цел да бъде избран отново, без оглед на изгубените човешки животи ", посочи Борисов.

" Радев даде ясно антиваксърско обръщение на хората, като държавното управление му изчегърта най-популярните пропагандатори на имунизацията – проф. Балтов, проф. Кантарджиев и от през днешния ден - проф. Богов, който беше уволнен като доктор в Александровска болница. Резултатът от ръководството на Румен Радев и служебното му държавно управление е, че България е преди всичко по смъртност в света за последните 14 дни и на второ място по смъртност от COVID-19 от началото на пандемията ", разяснява водачът на ГЕРБ.

Той изясни още, че с Тиери Бретон са се обединили към нуждата от незабавна акция за имунизация в България, " тъй като наближава пета вълна на пандемията, която ще бъде още по-заразна и смъртоносна ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР