Ако не обичаш света, не можеш да твориш. Ако си

...
Ако не обичаш света, не можеш да твориш. Ако си
Коментари Харесай

Ошо: Стани любовник на Вселената

 i

Ако не обичаш света, не можеш да твориш. Ако си апатичен към хубостта на дърветата, по какъв начин ще можеш да ги рисуваш? Ако си  апатичен към пеенето на птиците, по какъв начин ще можеш да пееш? Ако си  апатичен към музиката напразно в клоните на боровете, по какъв начин ще можеш да свириш на цигулка?

Само тези, които са влюбени битието с цялото си сърце, могат да творят. Ето моето обръщение: единственият метод да бъдеш  набожен човек – е да бъдеш креативен човек. Ако Бог е създател, единственият метод да участваш в Неговото дело –  е самичък да твориш.

Стани ухажор. Стани ухажор не на някой съответно, а ухажор изобщо.

Нека любовта  стане твое качество и нека  това качество се проявява  освен в връзките с избран човек – в края на краищата, откакто се влюбиш в някой,  по този метод изключваш останалата част от вселената. Изключително неравноценен продан: да си избереш един обект на обич, изключвайки Вселената, тъй като преди  цялата Вселена ти е  принадлежала и ти си принадлежал на Вселената.

Вселената те обсипва  с обич. Но да не и отговаряш с реципрочност, това  значи да бъдеш непризнателен.

Обикни Слънцето, Луната, звездите, дърветата, реките, планините, хората, животните – стани ухажор на Вселената. Точно това прави човек набожен.

Когато любовта запълва цялото пространство, когато размива  границите, когато нищо друго не може да я задържи в рамки, когато не е ориентирана към избран обект, а е ориентирана към всяко създание, тя  става молитва. Любовта става медитация, любовта носи избавление.

Колкото по-високо се издигаш в своята обич,  толкоз по-значителен  става животът ти. Все повече и повече песни звучат в сърцето ти, от ден на ден и повече стават екстатичните моменти, които изпитваш.

И в най-висшия израз на любовта е- когато това е  Божествената обич – ти се трансформира в лотосов цвят, излъчващ мирис – възторг. Тогава няма гибел, няма време, няма разсъдък, тогава ти си част от вечността. Тогава не може да става дума за  боязън.

А в случай че няма гибел, какъв боязън може да има? Тогава не може да става  въпрос за безпокойствие. Ако няма разум, какво безпокойствие може да има? Има единствено доверие, задоволство, реализация.

Ошо – За възвишеното

Всичко, което сте получили, само че не сте платили, ви основава Дълг пред Вселената

 

Този дълг съставлява несъмнено количество сила, което вие дължите на Света. Тъй като става дума за Закон на природата, ние не можем нито да го заобиколим, нито да го преодолеем.…

Благодарността е пряк енергиен канал до Вселената

Там, където няма положително, злото стартира да господства. Човек, който не може или не желае да благодари, постоянно се озадачава от въпроса: За какво би трябвало да благодаря? Какво толкоз се…

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР