Ако не бяхме изчистили пестицидите край Своге, всичко щеше да

...
Ако не бяхме изчистили пестицидите край Своге, всичко щеше да
Коментари Харесай

На крачка сме били от пестициди във водата

„ Ако не бяхме изчистили пестицидите край Своге, всичко щеше да отиде в питейната вода. Сега освен щяхме да имаме трансгранично замърсяване, а и всичката риба до Дунава щеше да е измряла ”. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров в ефира на „ Неделята на NOVA ”.

Той бе безапелационен, че морето то отпадъци по р. Искър, което ужаси цяла България, е резултат от противозаконни сметища в София. Ние доста добре знаем, че тези боклуци идват от София. Водата е отмила противозаконни сметища и всичко е отишло в Своге ”, съобщи Димитров.

Според него аргументи за преливането на реките е систематичното им замърсяване и неналичието на разчистване. Голям проблем основават и противозаконните изкопни действия от строителни компании, за които и прокуратурата е назначила инспекции.

„ Министерство на вътрешните работи също се включи. Имаме няколко случая и към този момент са основани актове. Съвсем скоро имахме случай до газопровод. Образувал се е остров от наноси до газопровода, реката идвайки се отклонява и бие по газопровода. Защо би трябвало да се случва това?, попита Ревизоро. Екоминистър изясни, че е основана организация за гладко изпускане на язовирите, с цел да може хем да се задържи водата в тях, хем да не бъде провокирано наводняване в Пловдив, както и в Турция, където ситуацията също е извънредно сериозна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР