Ако нашето предложение беше прието, щеше да може да се

...
Ако нашето предложение беше прието, щеше да може да се
Коментари Харесай

Асен Василев обяви края на света! Коя е причината

" Ако нашето предложение беше признато, щеше да може да се обезпечи действителен бюджет за цялата последваща година, с който да може да обезпечат политиките на всички партии. В декларацията условието беше бюджетът, който би трябвало да внесе служебното държавно управление, да бъде с 3% недостиг и по този начин да не се нарушава финансовата дисциплинираност на страната.

В същото време този бюджет щеше да разреши да се организират политики свързани с пенсионната система, минималната работна заплата, спомагателни облекчения за работещите фамилии, спомагателни облекчения за бизнеса както и да се подсигурява заплащането в редица държавни браншове, които сега стачкуват или са в протестна готовоност ".  
-->
Това сподели Асен Василев в Народното събрание.

" Ако не се сътави държавно управление с трите мандата, това значи, че настоящият бюджет ще работи до юли месец следващата година. Това значи, че се замразяват всички приходи и обществени заплащания. 

Това значи, че бизнесът няма да знае по какъв начин да изготви своите бизнес проекти. Това значи, че с цел да рефансисраме старите задължения, взети от ГЕРБ, ще би трябвало да вземем нов дълг, само че без бюджет няма да е ясно при какви лихви ще бъде взет този заем. 

Няма риск страната да изпадне в ликвидна дупка, само че има риск за приходите на хората, за приемането на еврото, за обществените заплащания и не последно място не се дава опция да се заложат политики, които да подкрепят най-бедните хора по време на инфлация. Създава се голяма неустановеност, тъй като в закона за удължаването ще се заложат някакви обществени ограничения и заплащания, само че те няма да бъдат съобразени с един естествен бюджет  и плануван недостиг ", безапелационен бе той.  

" Питайте ГЕРБ за опорките и лъжите, които те всекидневно ви дават. Вече сме отговаряли най-малко пет пъти и няма потребност да давам отговор шести път ", съобщи Асен Василев по отношение на въпрос по тематиката с " Джемкорп ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР