Ако направим компромиса, за който някои настояват, това би било

...
Ако направим компромиса, за който някои настояват, това би било
Коментари Харесай

Проф. Христо Матанов: Компромис за РСМ е катастрофа за авторитета ни в ЕС



Ако създадем компромиса, за който някои упорстват, това би било злополука за престижа на България в Европейския съюз . Този коментар направи пред БНР историкът проф. Христо Матанов в финален опит да убеди българското държавно управление да даде зелена светлина за еврочленството на страната. 

„ Би било доста хубаво, в случай че двете страни създадат някакъв компромис. Аз не виждам компромисът от наша страна какъв да бъде. Да кажем, те създадат компромис, което не е също действително “, означи Матанов в предаването „ Преди всички “.

„ Това е една частица от дипломатическата атака, която Заев предприе. “

РСМ има някакво лоби в Европа , съумяха да убедят някои от европейските водачи, че нашата позиция е неприятна, посочи историкът.

„ Както виждате, договарянията не мърдат. Историческата комисия не е направила никаква крачка. “

Ние не възразяваме против идентичността, която те са си избрали. Ние възразяваме против езика на омразата “, акцентира проф. Матанов.

„ Аз се учудвам на това постюгославско самочувствие, което те имат . Те си мислят, че България приема всичко, всичко е допустимо. Пък и някои от нашите им пригласят – че от нас нищо не зависело. Те си мислят, че българите одобряват всичко – те ги пуснаха в НАТО, ще ги пуснат и в Европейския съюз, дружно с всичките нелепости и операции , които вършат. Но към този момент най-малко това не се вижда на хоризонта. “

Срещу кандидатурата на Албания пък има възражения от страна на някои от така наречен спестовни страни – Холандия, Франция също възразява, посочи историкът.

Не сме единствено ние, които стопираме . В един македонски жанр, постюгославски жанр ние сме отговорни за всичко “, заключи Матанов.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР