Ако направим класация на най-сбърканите проекти в България, топ 3

...
Ако направим класация на най-сбърканите проекти в България, топ 3
Коментари Харесай

Бургас: от залата на некадърността до музея на смисъла

Ако създадем ранглиста на най-сбърканите планове в България, топ 3 сигурно ще включва жп линията Бургас - София, която продължава да се реновира към този момент 15-а година,, който преди жп линията държеше купата за най-дълго юридически и най-силно сгрешен европейски план, и " Арена Бургас ".

година Беше стартирана при кабинета " Орешарски ", като строителството беше обещано на " Водстрой 98 " и " Понсстрой. " Срокът беше две години, цената - 34 млн. лева Едната компания се оказа касичка, другата банкрутира, срокът от две стана осем години, а парите минаха 60 млн. лева

Тази седмица одит на министерството на спорта сподели, че приключената през май зала не може да семейства нищо с изключение на на надпревари по гимнастика. Настоящото положение не разрешава нито надпревари по баскетбол, нито по волейбол, нито по лека атлетика. Пистата за лека атлетика въобще я няма. Така тази зала и който я ръководи, ще би трябвало да похарчат още милиони, с цел да провеждат събития.

Но най-смешният (или тъжен) подробност е най-после в одита. Подът на залата, споделят от спортното министерство, е неравномерен, заради което монтирането на съоръжение може да докара до неговото дефектиране. Ако огромните строители в България не могат да създадат еднакъв пода на една зала, какво ще вършим с пътищата или, пази боже, нуклеарни централи?
Реклама
Това не е изолиран случай. следваше същата логичност и сега стои полупразен и необработен за огромен спорт, на субсидии от общината.

Но в това време, Бургас е хазаин на един от най-смислените европроекти, правени с пари от Брюксел: Това е най-голямата социална библиотека в Югоизточна България, както и музей за съвременни създатели, направена в изоставена постройка, с помощта на фонда за устойчиви градове. Тази седмица градът получи специфичната премия на публиката, в състезанието на Еврокомисията RegioStars. Това идва да подсети, че когато един план идва изпод, от локалната общественост и е изработен с концепцията да оказва помощ, той постоянно е от изгода.

Когато бетонът идва преди плановете, а корупцията - преди смисъла, България се цялостни с монументи на безсмислието.
Свързани публикации Защо Бургас несъмнено е лятната фестивална столица на България 22 май 2023, 12:13 " Арена Бургас " е подготвена осем години след първата копка и при двойни разноски 17 май 2023, 07:44 Община Бургас показа планове, осъществени с финансови принадлежности за градско развиване 1 май 2023, 00:00 Фондът за Градско развиване: Бургас построи библиотека и културен дом, а Пловдив - към момента нищо 9 март 2023, 09:30
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР