Ако на мястото на катастрофата имаше мантинела, може би автобусът

...
Ако на мястото на катастрофата имаше мантинела, може би автобусът
Коментари Харесай

Експерт: Ако имаше мантинела, може би автобусът нямаше да се обърне

" Ако на мястото на злополуката имаше мантинела, може би рейсът нямаше да се обърне в канавката ". Това съобщи Владимир Тодоров, ръководител на УС на Българската асоциация на потърпевши при произшествия. Той добави, че по закон пасажерите в рейса са били длъжни да сложат колани.
" По закон водачът, помощник-шофьорът или стюардът би трябвало да мине и да каже на всеки да си закопчае колана, само че по никакъв метод не може да го принуди”, разяснява пред bTV Христо Радков, ръководител на Българското обединяване на водачите.
Според него законът би трябвало да се промени и коланът да бъде лична отговорност, а не на водача.
" Силно съм сюрпризиран от обстоятелството, че една дребна количка, удряйки рейса в профил, е съумяла да го повдигне, това за мен е невероятно ", сподели още Радков.
" Тази кола тежи по-малко от звук, а в рейса единствено пасажерите са над 3 тона. Това нещо лети с 96 км/ч напред, всички сме учили динамичност – няма по какъв начин да го повдигне ", уточни той.
Леката кола може да е причина, с цел да го заклати, означи Радков.
" Според водача рейсът е бил на две гуми и по тази причина не е натиснал спирачката, тъй като две гуми нямало да задържат. Всички, които сме водачи, знаем, че всяко колело държи единствено за себе си. Няма никакъв проблем да понижи скоростта, само че той не я е понижил. Най-вероятно се е паникьосал, завил е надясно и е влезнал в канавката ", счита Христо Радков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР