Ако карате велосипеда си сутрин, отивайки на работа или по всяко

...
Ако карате велосипеда си сутрин,
отивайки на работа или по всяко
Коментари Харесай

Електрокитът Revos превръща всеки велосипед в електрически за по-малко от 10 минути - видео

Ако карате велосипеда си заран, отивайки на работа или по всяко друго време, а не желаете като стигнете да сте потни и миришещи, ви е нужна малко допълнителна помощ. Такава каквато осигурява на притежателите си електровелосипеда. Но да си купите нов електровелосипед първо е много скъпичко и второ, в случай че имате към този момент добър класически велосипед, няма смисъл да се отказвате от него. Във този случай на помощ може да ви дойде предлагането от английската компания Revolution Works, предлагаща силов електрокит на име Revos.

Всъщност става дума за стартъп, който в момента набира средства в Kickstarter. Идеята не е супер нова – от десетилетия се предлагат както електрически по този начин и задвижвания с ДВГ за колела, които не са планувани автентично за задвижване с двигател. В случая от Revolution Works предлагат подобно решение с електрозадвижване, което се инсталира на колелото без специални принадлежности за по-малко от 10 минути. В кита са ключени три детайла – задвижваща част, датчик за асистенция на педалирането и батерия.

Моторчето е алуминиево, с мощ 250 Вт, закача се за тръбата на седалката и със специален ролер задвижва задната гума. Акумулаторът се прикрепва на долната тръба на рамката, на мястото където обикновенно е стойката за бутилката с вода. На разположение са два разновидността на акумулатора - 100 или 209 Ватчаса, който се помества в държач и е обвързван с кабел със задвижващия детайл. Магнитният педален сензор е закрепен до зъбния венец и предава сигналите си към задвижването.

След монтажа би трябвало да се завъртят педалите, датчикът засича придвижването, системата за подкрепяне се задейства до достигане на скорост от 25 км/ч. Системата работи единствено когато се въртят педалите, но може да се изключи от работа с половин оборот обратно. Ако се усети натоварване отизкачване тя се задейства още веднъж с половин завъртане на педалите обратно.



"Системата е извънредно ефикасна. Когато човек я види, първата реакция е че прекалено дребна с цел да е добър асистент. Но единствено една обиколка на площадка ви убеждава в противоположното. ” - споделя Марк Палмър, шеф на компанията.

Кампанията в Kickstarter на Revolution Works вече постигна първичната си цел за финансиране две седмици преди финала й. Цената потегля от £349 за комплекта с акумулатор 100 Втч и е £439 за разновидността с 209 Втч. Първите доставки на комплектите към купувачите би трябвало да тръгнат през октомври тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР