Ако искате да запазите линията си или да загубите няколко

...
Ако искате да запазите линията си или да загубите няколко
Коментари Харесай

Пропускането на закуската: Най-страшната сутрешна грешка!

Ако желаете да запазите линията си или да загубите няколко кг, наложително би трябвало да избягвате някои нездравословни утринни привички и неточности, които забавят метаболизма, като да вземем за пример да не закусвате.

На метаболизма въздействат голям брой фактори, а измежду най-значимите са годините, тежестта и генетиката. Разбира се, някои от тях не могат да се повлияят, само че други са свързани с решенията, които сами взимаме, стила ни на живот и утринните неточности, които позволяваме, а те могат фрапантно да забавят или ускорят метаболизма ни.

Ако желаете да намалите тежестта си, просто закусете. Най-лошото нещо, което можете да извършите, е да пропуснете закуската. Това ще забави метаболизма, тъй като когато сме гладни, мозъкът изпраща сигнал на тялото, че би трябвало да " пази " сила, а с това ще се запазят и мазнините, от които всички желаеме да се отървем.

Закусете един час след ставане и имайте поради, че чаша кафе не се смята за закуска. По-полезно за метаболизма е да се изпие чаша чай и да се употребяват добре уравновесени храни, богати на хранителни субстанции.

Добре би било да пиете повечко вода, а чаша студена вода след закуска, ще помогне на тялото да " работи " по-бързо.

Със утринните извършения може да изгорите половината калории, които ще приемете денем. Сутрешното тичане е доста по-полезно от бягането през останалата част на деня и ще изгорите доста по-голям % от мазнините. Освен това, ще сте свежи и по-работоспособни.

За да избегнете възприятието за апетит след здравословната закуска, преди времето за обяд е добре да хапнете круша или ябълка с канела, ябълков чипс, ядки или тиквени семки. А може да изпиете просто една чаша студена вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР