Ако искате да направите нещо желано и даже жадувано, забранете

...
Ако искате да направите нещо желано и даже жадувано, забранете
Коментари Харесай

Странни неща, които са табу в някои държави

Ако желаете да извършите нещо мечтано и дори жадувано, забранете го. Това е максима, която е разбираема от всеки въз основата на опита. Правителствата на някои страни обаче са пренебрегнали истината, известна на всеки родител, и са наложили забрани, с цел да решат по този метод някои от управническите си проблеми.

Ето какъв резултат е имал опитът за елементарен излаз от основана обстановка.

Забраната на компютърните игри в Гърция

Преди 17 години държавното управление на южната ни съседка взема решение да забрани всички електронни игри. Какво ги е подтикнало към такова необичайно решение? Законът е бил ориентиран против хазарта в световната мрежа, само че не е дефиниран вярно. Властимащите не си създали труд ясно да разграничат безобидните игри за развлечение от незаконните схеми и това довело до бурни митинги. Накрая локален правист потвърдил, че законът е антиконституционен. Той към момента съществува на хартия, само че в никакъв случай не се стига до използването му.

 В Китай е имало възбрана за пътешествия във времето

Китайската възбрана за странствуване във времето

Необходимо конкретизиране е, че страната в никакъв случай не е издавала възбрана да се пътешества във времето, а да се демонстрира сходна опция на екран. Преди 9 години китайският административен уред, отговарящ за медиите, постановява всички телевизионни сериали, пресъздаващи пътувания във времето, да бъдат лимитирани. Причината е тяхната голяма известност, която основава легенди, насажда суеверия и фаталистични показа и утвърждава вярата в прераждането, като употребява странни сюжетни линии и абстракции.

Забраната на емо в Русия

Емо културата е актуален феномен, който намира почва съвсем във всяко общество. Русия не прави изключение. Преди 11 години страната основава тактика за ограничение на рисковите трендове измежду подрастващото потомство и издава документ, ориентиран против емотата. В него представителите на придвижването са разказани като младежи, ползващи прекомерно странни атрибути - металически колани, дълги лакирани в черно нокти, черни дълги коси, закриващи лицето и изключително очите. Всичко това се свързва с отрицателно издигната идеологическа платформа, предразполагаща към депресивни положения, отчуждение и самоубийствени мисли и дейности. Протести на емо младежите се организират освен в Русия, само че и по целия свят.

 В Китай е имало възбрана за търсене на преражданя

Забрана за търсене на прераждане в Китай

Китай влиза в странната ранглиста на странни забрани с още едно безумно решение. То се отнася до прераждането, значим детайл от будизма. Забраната гласи, че който реши да се прероди, би трябвало да има позволение от страната. Комично звучащото условие се отнася най-много до будистките практики. За будистите живите превъплъщения на божеството са значимо състояние във вярванията. Затова възможното прераждане на тибетския господ би трябвало да бъде утвърдено от управляващите в Китай, за което се подава молба. Странният закон цели да понижи въздействието на Далай Лама.

Забраната на мобилни устройства в Куба

Докато Куба е ръководена от Фидел Кастро, единствено определени поданици на островната страна имат портативни телефони. Причината не е единствено високата цена, а възбраната им. Единствено партийни членове на високи позиции и чиновници на непознати компании вършат изключение. Аргументът на управляващите е, че това е нужна жертва в борбата на хрумвания, която води режимът на водача Кастро със Съединени американски щати. Преди 11 години Фидел е сменен на поста от брат си Раул, който смъква възбраната. Мобилните телефони са скъпи, само че кубинците се втурват към магазините, доказвайки правотата на максимата, че неразрешеното е най-желано.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР