Ако искате да извлечете максималното количество витамини и минерали от

...
Ако искате да извлечете максималното количество витамини и минерали от
Коментари Харесай

Пийте сок от спанак за прочистване на стомаха

Ако желаете да извлечете оптималното количество витамини и минерали от плодовете и зеленчуците, тогава най-хубавият вид са естествените сокове, защото посредством тях организмът по-лесно усвоява всички хранителни субстанции.

Все отново, имайте поради, че с изстискването плодовете и зеленчуците губят естествените нишки, тъй че с цел да компенсирате това, не би било зле да съчетаете потреблението на сок с пълнозърнести храни.

Плодовете са богати на разнообразни хранителни субстанции, само че съдържат и огромно количество захар.

Затова диетолозите предлагат да се комбинира 2 порции плодове и 2.5 порции зеленчуци на ден. Спанакът, морковите, цвеклото и целината отлично се съчетават с всевъзможни плодове. С такава композиция освен ще подобрите усета на прясно смлените сокове, само че ще добавите и по-голям брой здравословни и хранителни субстанции.

Пресните натурални сокове би трябвало да се пият незабавно след приготвянето им, защото топлината, светлината и въздухът форсират разграждането на питателните субстанции. Ако инцидентно сте създали по-голямо количество, опаковайте сока в подобаващ съд или бутилка, добре затворете и поставете в ледник, само че не съхранявайте повече от 24 часа.

Какви сокове би трябвало да пиете?

Готовите, купени сокове се консервират, а с това се унищожават и доста от питателните субстанции (витамини, минерали, ензими). Поради това най-добре е вие сами да си приготвяте соковете. В началото може да ви се коства, че сокът от зеленчуци е непоносим, само че бързо ще свикнете с новите усети.

И за начало, избирайте тези зеленчуци, които сигурно консумирате сурови: домати, чушки, моркови.

Ето един сок, който укрепва имунитета и може да задоволи съвсем всеки усет: вземете 3 моркови със междинен размер, две стръкчета от целина, 1 сладка ябълка и малко джинджифил. Когато свикнете с усета, последователно прибавете половин краставица и малко магданоз (това е превъзходен сок за бъбреците, има диуретично свойства и огромни количества витамин С).

 Детоксикация Снимка: Севда Андреева

Добър избор е постоянно сокът от спанак. Той оказва помощ за прочистването на червата и бъбреците, а по едно и също време зарежда организма с витамини. В този сок прибавете малко лимон за възстановяване на усета.

За разчистване на кожата пък - външно и вътрешно, отлична е комбинацията от домати и краставици. Можете даже да добавите и пипер в сокоизстисквачка. И освен че ще можете да пиете, само че можете да го употребявате и като естествена маска за лице.

Сокът от цвекло е отличен за основаването на алените кръвни кафези, с което способства за общото подсилване на организма. Особено се предлага на дами, които са изложени на огромни физически натоварвания, на бременни дами. Добре е да се комбинира с моркови и ябълка.

И най-после, още едно дребна предложение. Разреждайте соковете с вода. По този метод по-бързо засищат и предотвратяват възприятието за апетит /а по този начин и затлъстяването/, а вкарват същото количество витамини и минерали.

Експериментирайте с разнообразни усети и се наслаждавайте на ежедневната доза на здравословен и натурален сок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР