Ако искаме да живеем и да продължим вида си, трябва

...
Ако искаме да живеем и да продължим вида си, трябва
Коментари Харесай

Хокинг: Хора, напускайте Земята!

Ако желаеме да живеем и да продължим типа си, би трябвало да напуснем Земята – толкоз е просто. Думите на астрофизика Стивън Хокинг звучат толкоз простичко и в това време смразяват кръвта.

Човечеството би трябвало наложително да се изтегля от Земята, и то не някой ден, а в идните 100 години. Твърдението си един от най-умните хора през днешния ден не стопира да повтаря от няколко години насам. Той направи това и в новия си документален филм, озаглавен Експедиция нова Земя.

Филмът е част от поредицата на БиБиСи Утрешният свят. Хокинг е уверен, че с цел да има утринен свят пред човечеството, то би трябвало да напусне родната си планета колкото се може по-скоро. Обратният вид е повече от нелицеприятен - човечесвото може да изчезне като тип вечно.

 Метеоритен конфликт

Това, че времето на Земята изтича, е доктрина на не един и двама учени напоследък. Според тях в най-скоро време се чакат най-различни катаклизми като климатични промени, епидемии, пренаселване и метеоритни удари. Според други някои от световните процеси, водещи до изтребването на типа ни, към този момент с стартирани и не мога да бъдат спрени.

Основна концепция на поредицата е хората да се заредят със познания за това какво следва. Сериите на Утрешен свят даваха познания цели 38 години, само че от 14 години насам бяха спрени от ефир. Днес поредицата ще ни опише какъв брой близо сме до това да създадем изкуствен интелект, дали изгубването на работещите антибиотици ще стане факт, по кое време ще пътуваме до Марс и съществуват ли 3D принтери, произвеждащи храни.

 Изкуствен разсъдък

Факт е, че науката трансформира света доста бързо. Притеснителното обаче е едно, и то е, че в къс интервал от време Хокинг редуцира времето ни за живот и това да създадем своя избор. Докато предходната година ученият бе податлив да ни даде 1000 години толеранс за овакантяване на Земята, той редуцира този интервал до 100 години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР