Ако интернетът е неотменно човешко право, тогава блокирането му е

...
Ако интернетът е неотменно човешко право, тогава блокирането му е
Коментари Харесай

Outernet – безплатен интернет за целия свят

Ако интернетът е неотменно човешко право, тогава блокирането му е нарушение на човешките права. Това е концепцията зад план Outernet – упорит проект от неправителствена организация в Ню Йорк, чиято цел е да направи интернета наличен за целия свят.

Организацията Media Development Investment Fund желае да изпрати стотици дребни спътници в ниската земна орбита, които да предават сигнал от стотици наземни станции. Новата мрежа ще разреши на всеки да употребява интернет и то без никаква цензура.

От MDIF споделят, че желаят да изпращат вести, селскостопанска информация, просветителни уроци, безвъзмездни приложения и информация за бедствени обстановки при положение, че локалните мрежи паднат. Едната измама е, че новата мрежа ще бъде еднопосочна. С задоволително финансиране по-късно, организацията може да я направи двупосочна.

Към момента, MDIF възнамерява да има подготвени прототипи на спътниците през юни, а първото им изстрелване да бъде в средата на идната година. Изграждането и изстрелването на подобен мини спътник е много скъпо, комплицирано и мъчно. Освен това може да има нежелани последици.

„ Представете си 4 милиарда нови участници в световния пазар на концепциите. Представете си лавина от нововъведения и изобретения. “ – се чете в описанието на плана. Всички желаеме да имаме безграничен достъп до всичко, само че не трябва да бъдем наивни. Има места по света, където приливът на западни хрумвания и информация може да докара до смъртоносни последици.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР