Ако имате слабостта да хапвате обилно на вечеря, а преди

...
Ако имате слабостта да хапвате обилно на вечеря, а преди
Коментари Харесай

Забранени храни преди лягане

Ако имате слабостта да хапвате щедро на вечеря, а преди да си легнете похапнете още нещо, би трябвало да знаете, че това е много нездравословно. Докато организмът е млад, той може да се оправи с този изобилен банкет на хранителни субстанции вечер, само че с течение на годините ще стартира много да ви проличава. С други думи ще натрупате непотребни килограми.

По предписание закуската е най-обилното хранене, а вечерята би трябвало да е дребна и лека. Преди лягане човек не трябва да изкушава да похапва, каквито и да е тежки храни.

Напълно противопоказно е консумирането на тежка и мазна храна преди сън. Изключете кашкавалa и маслото, тъй като те съдържат доста мазнини, които ще се задържат дълго време в организма.

Пикантната храна може да провокира физическо неразположение, изключително при хора, които страдат от киселини. Лютото покачва отделянето на ендорфини, след което човек ще заспи мъчно.

 Забранени храни преди лягане

Натуралният шоколад и още много сладки произведения съдържат кофеин, което ще усили интензивността на нервната система. Газираните и алкохолни питиета също не се отразяват добре.

Пържоли и ястия от алено месо не трябва да се ядат преди лягане, тъй като храносмилането ни доста мъчно ги обработва. Яжте ги най-малко три часа преди да си легнете. Заменете аленото месо с пилешка пържола без кожа.

Вафли, крекери и сходни произведения също не са целесъобразни. Заменете ги с малко ядки или парче немазно сирене.

Много от нас имат табиет да гледат филм, похапвайки чипс и пуканки. Този табиет би трябвало да се размени с яденето на по-леки и елементарно усвоими артикули.

Морските блага, зеленчуците и плодовете се разграждат за един час. Те са изцяло подобаващи и за по-късна вечеря, тъй като се усвояват бързо.

Бъдете деликатни с късните хранения. Освен, че ще навредят на фигурата ви, те са причина за неприятен сън и непълноценна отмора. Все отново през нощта би трябвало да почивате освен вие, само че и вашият корем. Ако го претоварите обаче, той ще работи цяла нощ. Резултатът на идващия ден е пробуждане с отмалялост.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР