Ако имате разклатени нерви и се ядосвате от най-малката дреболия,

...
Ако имате разклатени нерви и се ядосвате от най-малката дреболия,
Коментари Харесай

Сливи и стафиди срещу стрес

Ако имате разтърсени нерви и се ядосвате от най-малката дреболия, ще ви оказват помощ сините сливи. Необходими са ви 1 чаша сушени сини сливи, половин литър алено вино и подправки.

Измийте добре сливите, залейте ги с виното, сложете тенджерата на котлона и загрейте, до момента в който върху капака не се появят капки от виното. След това свалете от котлона.

Добавете седем зрънца черен пипер, един дафинов лист, четири карамфилчета, една щипка кардамон и похлупете с похлупак. Оставете да престои половин час. Консумирайте отварата против стрес леко стоплено по 50 мл на ден.

Стафидите също оказват помощ при стрес и при мощна нервност. Специалният балсам ще успокои нервната ви система. Необходими са ви 300 грама стафиди и 1 лимон.

Залейте с 1 литър вода стафидите, прибавете настърганата кора на 1 лимон и варете пет минути на слаб огън. Свалете от котлона, оставете 2 часа под похлупак, прибавете сока от лимона и пийте по една чаша на ден.

За да намалите нервното напрежение след стресова обстановка, не посягайте незабавно към нещо сладичко. То ще ви зареди с сила и ще ви поуспокои, само че резултатът ще е доста къс.

Отворете необятно прозореца, седнете или в случай че можете, легнете, като сложите под главата си 2-3 възглавници, и вдишвайте надълбоко въздуха.

Намокрете забрадка със студена вода, изстискайте я и я сложете върху главата си. Изпийте чаша студена вода и в случай че към момента се чувствате изнервени, леко притиснете очите си и потъркайте с два пръста слепоочията си.

Хората, които са раздразнителни, би трябвало да употребяват доста копър, по опция свеж. Той не губи потребните си свойства даже след топлинна обработка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР