Ако има мъжко име, което звучи изискано и аристократично, то

...
Ако има мъжко име, което звучи изискано и аристократично, то
Коментари Харесай

Какъв е мъжът с името Антон?

Ако има мъжко име, което звучи изтънчено и аристократично, то това е Антон. В българския език то е минало от гръцки, където antho значи цвете. Най-известният притежател на името е Свети Антоний, основал първия манастир, а празника си църквата отбелязва на 17 януари.

Името Антон е по-популярно в античен Рим, някои считат, че коренът му идва оттова. Така се наричал остарял римски жанр и оттова името минава като персонално. При римляните името е било доста необятно публикувано. В латинския му смисъл значи скъп, както и встъпващ в пердах.

Мъжът с име Антон пораства заобиколен от всеобща обич. Кат дете момчето Антон е очарователно и притегля вниманието на близките като магнит. Въздействието върху близките Антон нормално резервира през целия си живот. Съдбата нормално им отрежда да носят характера на майка си, само че техен кумир е татко им.

В ученическите си години мъжът Антон не свети с особени достижения. Той е по-скоро междинен възпитаник, само че не убягва ползата му към книгите. По-късно става отличен студент и прави усещане с висок разсъдък.

 какъв е мъжът Антон

Познатите на мъжа Антон постоянно го мислят за страхливец, само че това е незадълбочено усещане. Антоновците построяват у себе си непрекъснатото като отличаваща ги линия. Родените през зимата с това име са положителни дипломати, а тези, чийто рожден ден е през лятото стават положителни спортисти, защото имат качества на бойци.

По отношение на дамите мъжът с име Антон най-често се държи импулсивно, тъй като възприятията взимат връх над разсъдъка му. Когато встъпи в брак обаче, той е най-верният брачен партньор. В взаимозависимост от характера му, Антон има сполучливи връзки с дами на име Анастасия, Валерия, Дария, Екатерина, Марта или Яна. Неподходящи за връзка са дами с имената Татяна, Ангелина, Дина, Евдокия и Мария. Отношения с такава дама може да донесат неприятни преживявания за Антон.

Нумерологичното число на името Антон е 9 и се ръководи от мъжката планета Марс.

Именият ден на Антон е неподвижен и се отбелязва на 17 януари, когато Църквата уважава Свети Антоний. Антонов ден предшества постоянно празника на идващия светец от календара - Свети Атанасий или Атанасовден.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР