Ако има една козметична процедура, която има доказано положителен ефект

...
Ако има една козметична процедура, която има доказано положителен ефект
Коментари Харесай

Четката - решението на проблема с целулита

Ако има една козметична процедура, която има потвърдено позитивен резултат върху здравето, хубостта и самочувствието ни, налична е и може да бъде направена безусловно за минути от всеки от нас вкъщи, то това е сухият четков масаж. Това твърди Hera.bg

Сухият четков масаж е тъкмо това, което подсказва и името му – обтриване на кожата на тялото с четка по тъкмо избран метод и в прецизна поредност, нормално директно преди душ, най-добре заран, без за това да са нужни каквито и да било козметични средства.

За кого е предопределен сухият четков масаж?

Сухият четков масаж може да се прави безусловно от всеки. Разбира се при деца и възрастни и заболели хора силата на обтриването и продължителността на масажа би трябвало да бъде съобразена с самостоятелните особености на индивида, само че сходна процедура е доста по-деликатна от други типове масаж, без това да ни ощетява откъм цялостния позитивен резултат.
А изгодите за здравето са в действителност доста:
Стимулиране на лимфната система. Както знаете, лимфната система и имунната ни система са неразривно свързани. По-добрият лимфен поток в тялото значи повече и по-лесно изхвърляне на токсините, а от там и по-добро здраве.

Засилване на кръвообращението. Доброто кръвообращение значи по-добро доставяне на клетките с О2 и хранителни субстанции. Намалява се заплахата от развиване на разширени вени.

Ексфолиране на кожата. Сухият четков масаж е идеално средство за премахване на мъртвите кафези на кожата, което в прави видимо по-мека още след няколко процедури. Освен това, добре ексфолираната кожа ни защищава от по този начин досадните, неестетични, а от време на време даже и рискови враснали косъмчета след бръснене или кола маска.

Намаляване на целулита. Масажът работи от една страна непосредствено на мастните депа, които се намират под кожата, а от друга – спомага за изхвърлянето на токсините от тялото ни и поддържане на здравословно тегло. Всичко това е допустимо несъмнено единствено в комбиниране с подобаващ хранителен режим, спорт и задоволително вода.

Енергизиране и възстановяване на настроението. Направен директно преди утринния душ, сухият четков масаж има способността да ни разсъни по-добре от всяка чаша кафе. Не единствено това – доставя доза прохлада и тонус за положително начало на деня. Всичко това се дължи на стимулацията на нервните окончания, които се намират под кожата ни.

Подобряване на перисталтиката. Както ще стане ясно по-долу, едно от масажните придвижвания по време на сухия четков масаж включва обтриване на корема в посока на часовниковата стрелка. Редовно изпълнявано това придвижване води до доста възстановяване на перисталтиката, както при здрави хора, по този начин и при такива, които се борят постоянно със запек и стомашни проблеми.
Какво ни е належащо за четков масаж? `Четката


Единственото помагало, което ни е належащо за сухия четков масаж, е четка от натурален косъм. Подобни четки може да откриете във всички по-големи козметични магазини и супермаркети и то на напълно налични цени. В случай, че няма кой да ви помогне за масажиране на гърба, може да се спрете на модел с дълга ръкохватка, който да ви разрешава напълно сами да се справите даже и с по-недостъпните елементи на тялото.

Кога и какъв брой постоянно да се масажираме с четка?

Сухият четков масаж е най-добре да се прави заран преди душ, тъй като има свойството да енергизира, а това може да не е най-хубавото решение вечер, изключително за хора с проблеми със съня. По отношение на честотата важи правилото – колкото по-често, толкоз по-добре. Както се досещате, за най-хубави резултати се предлага всекидневно обтриване, само че масажът е толкоз елементарен и бърз, че без проблем се трансформира в неделима част от утринната ни рутина.

Как протича четковият масаж в домашни условия?

Обтриването се прави на суха кожа, като се заобикалят местата с пострадвания и кожни раздразнения;

Масажните придвижвания са отвесни и постоянно в посока към сърцето; натискът би трябвало да е сдържан, тъй че да не провокира ненужно зачервяване и неспокойствие на кожата. Единствено лекото порозовяване на кожата е в границите на допустимото.

Започва се от ходилата, продължава се нагоре по цялата дължина на краката. Следват придвижвания в региона на корема, постоянно по посока на часовниковата стрелка. Продължава се с масаж на ръцете, който стартира от дланите и включва дълги, отвесни обтривания в посока раменете. В случай, че разполагате с четка с дълга ръкохватка – масажът на гърба става с хоризонтални придвижвания, от гръбнака към предната част на тялото.

След обтриване с четката е добре да се вземе душ, с цел да се отмият мъртвите кафези, а нанасянето на овлажняващ лосион или олио след баня е в пъти по-ефективно от нормално, поради към този момент ексфолираната кожа и отворените пори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР