Ако и вие обичате ягоди, със сигурност домашно отгледаните ще

...
Ако и вие обичате ягоди, със сигурност домашно отгледаните ще
Коментари Харесай

Ето какъв тор трябва да използвате за подхранване на ягодите

Ако и вие обичате ягоди, сигурно домашно отгледаните ще ви се усладят повече от купените от магазина. Отглеждането на ягоди в градината не е комплицирана задача, стига да сте наясно с процеса. Едно от наложителни неща е торенето на плодовете, без което няма да получите богатата годишна продукция, на която се надявате. Така че, с цел да имате вкусни и пресни ягоди през лятото, ето с какъв тор би трябвало да употребявате за тях.

За да наторите ягодите дейно и пълноценно, ще ви бъде нужен птичи тор, за предпочитане гранулиран, както и 10 л вода. Ако можете, набавете си гранулиран тор, тъй като той съдържа по-малки количества от другояче нездравословния за растенията амоняк, който унищожава корените им. Трябва ви буркан с съдържимост един литър, който да напълните с тор. Изсипете го в съд с 10 л вода, който да можете да пандизите с похлупак или друго. След два час торът ще бъде подготвен да подхрани ягодовата ви годишна продукция.
 Как да отгледате двойна годишна продукция ягоди Как да отгледате двойна годишна продукция ягоди
Ягодите са едни от най-полезните, вкусни и употребявани в кулинарията и козметиката плодове. С тях се подготвят страхотни смутита, вкусни...

Преди да започнете да торите ягодите, разбъркайте сместа, с цел да може всичко, което се е утаило на дъното, да излезе на повърхността. Вземе буркана от литър и го напълнете. После разредете с 10 л вода. Ако скоро не сте поливали ягодите и почвата е суха, полейте ги и изчакайте водата да попие преди да ги наторите. Препоръчително е да се употребява по литър от течността с тор за едно растение. Обърнете внимание, че в случай че употребявате свеж тор, той би трябвало да престои във водата към седмица. Разбърквайте го понякога, с цел да се отстрани амоняка.

Най-доброто време да извършите това е през май, ягодите се торят тогава. Щом ги напоите с тази примес, ще се радвате на изобилна годишна продукция през летните месеци и на вкусни плодове, от които ще излязат чудесни плодови салати, смутита, торти и каквото още си поискате. Това е по този начин с помощта на калиевия фосфат, който се съдържа в птичия тор. Скоро ще забележите смяна в ягодите – по какъв начин порастват здрави и мощни, с нови листа и апетитен плод. Ще забележите и отрупаните с цветове насаждения преди да се появят дребните плодчета. След като прецъфтят и преди образуването на ягодите, може да повторите това поддържане на ягодите. Ще се радвате на страхотни резултати в градината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР