Airbus получи най-голямата поръчка за самолети в историята на търговската

...
Airbus получи най-голямата поръчка за самолети в историята на търговската
Коментари Харесай

Най-голямата самолетна сделка в историята: Airbus и поръчката от IndiGo

Airbus получи най-голямата поръчка за самолети в историята на комерсиалната авиация, заяви CNN.

Френският авиокосмически колос разгласи, че индийската самолетна компания IndiGo е направила поръчка за 500 самолета A320, които ще бъдат доставени сред 2030 и 2035 година

Сделката слага " връх за най-голямото единично съглашение за покупка в историята на комерсиалната авиация ", се споделя в изказване на Airbus и с нея общият брой на поръчаните от IndiGo самолети Airbus доближава 1330.

Основана през 2006 година, IndiGo е най-голямата самолетна компания в Индия по пазарен дял, съгласно нейния уеб страница. През последната финансова година тя е превозила 86 милиона клиенти. Три четвърти от полетите й са до вътрешни дестинации.

Питер Елберс, основен изпълнителен шеф на IndiGo, съобщи, че договорката ще помогне на компанията " да извърши задачата си да продължи да подтиква икономическия напредък, общественото доближаване и подвижността в Индия ".

Елберс добави, че в Индия " разширяващата се стопанска система и повишаващите се приходи не престават да усилват броя на милионите хора, които летят за първи път, на един преуспяващ авиационен пазар ".

Въздухоплавателните компании са нетърпеливи да се възползват от мощната стопанска система на Индия и нейното бързо растящо население, което може да се трансформира в по-голямо търсене на въздушни транспорти в бъдеще.  През февруари съперникът на IndiGo - Air India, поръча над 470 самолета от Airbus и Boeing, напомня CNN.

Международният валутен фонд чака южноазиатската страна да надмине всички огромни разрастващи се и напреднали стопански системи през тази година, като означи 5,9% растеж на Брутния вътрешен артикул.

През април Организацията на обединените народи пресметна, че Индия е на път да изпревари Китай и да се трансформира в най-многолюдната страна в света доникъде на годината с население от 1,43 милиарда души.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР