ъгласно сегадействащата наредба за обучение на кандидат-шофьори, то се извършва

...
ъгласно сегадействащата наредба за обучение на кандидат-шофьори, то се извършва
Коментари Харесай

Бойко Рановски: Натъкнахме се на редица нарушения, автошколите прикриват обороти

ъгласно сегадействащата разпоредба за образование на кандидат-шофьори, то се прави от образователни центрове. В плана, качен за публично разискване, това не се трансформира. Единственото ново е, че ръководителят на образователната активност, техническият помощник и преподавателите би трябвало да бъдат назначени на трудов контракт, а не на цивилен. Това разяснява в ефира на изпълнителният шеф на ИА "Автомобилна администрация " Бойко Рановски.

Заради плануваните промени автошколите оповестиха протестна подготвеност.

Според вносителите новите правила целят възстановяване на подготовката на младите водачи като по този метод да се понижат и тежките пътни произшествия у нас.

Автоинструкторите обаче упрекват страната, че пази лобистки ползи.

Рановски е безапелационен, смяна е нужна, защото би трябвало да се усъвършенства подготовката на кандидат-шофьорите.

"При направени инспекции, взаимно с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и "Икономическа полиция ", се натъкнахме на редица злоупотреби ", означи още той.

По думите му постоянно школите прикривали обороти.

"Искаме ясни правила за всички. Имаме случай, при който образователен център е обучил за предходната година 1000 претендента и има регистрирани доходи 35 000 лева Това значи 35 лева образование на курсист. Нереално е. Това са парите, които са отчели инструкторите на центъра, а останалите са ги прибрали. Курс под 500 лева не би трябвало да има ", сподели още Рановски.

По думите му образователните коли не трябва да бъдат частни.

"Автомобилите, с които се прави образователната активност, имат специфични съоръжения. Те би трябвало да са на юридическо лице ", разясни Бойко Рановски.

Той изясни, че с плана ще бъдат въведени идентични правила за всички в сектора.

"Искаме да уеднаквим тези правила и всичко да бъде електронно, така катто все още се води на хартия ", добави изпълнителният шеф на ИА "Автомобилна администрация ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР