Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) заяви, че

...
Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) заяви, че
Коментари Харесай

В Европа са притеснени за руските самолети

Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) съобщи, че т ам са " доста обезпокоени " за сигурността на създадените на Запад самолети, които не престават да летят в Русия без достъп до аварийни елементи и вярна поддръжка , предава Ройтерс.

Европейският съюз и Съединените щати взеха решение да о граничат достъпа на Русия до аварийни елементи след нахлуването в Украйна.

" Това е доста рисково ", сподели Патрик Кай, изпълнителен шеф на Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA), пред кореспонденти в коридорите на конференция, добавяйки, че регулаторните органи нямат задоволително данни за доста от самолетите, летящи в Русия или в случай че има такива. Те приказват за проблеми с сигурността през последните месеци .

Кай сподели, че с течение на времето рисковете нарастват. " След шест месеца - кой знае? След една година - кой знае? " Той сподели, че има известия, че Русия ще бъде принудена да разглобява самолети, с цел да поддържа работата на другите.

В началото на март " Боинг " и " Еърбъс " обявиха, че стопират доставката на аварийни елементи за съветски превозвачи.



През април Федералната авиационна администрация (FAA) на Съединени американски щати намали рейтинга за въздушна сигурност за Русия, заявявайки, че Федералната организация за въздушен превоз на страната не съблюдава стандартите за сигурност на Международната организация за гражданска авиация (ICAO) .

На съветските самолетни компании е неразрешено да летят над по-голямата част от Европа и Северна Америка. Американските и европейските производители нямат право да продават самолети, елементи или да дават техническа поддръжка . Русия всъщност е откраднала милиарди долари под формата на наети самолети, само че те ще бъдат конфискувани, в случай че изоставен страната. Има опасения, че Русия от ден на ден ще се отклонява от световните условия за сигурност.

Министерството на търговията на Съединени американски щати през март добави повече от 150 самолета " Боинг ", експлоатирани от съветските самолетни компании, към лист със самолети, за които се счита, че нарушават контрола върху износа на Съединени американски щати. Става дума за самолети, експлоатирани от съветски пътнически и товарни превозвачи, в това число националния транспортьор Aeroflot, AirBridge Cargo, Utair, Nordwind, Azur Air и Aviastar-TU. Това решения на Министерството цели " дейно да спре " самолетите да пътуват отвън Русия " . Руските превозвачи са сложени и в черния лист на Европейски Съюз.

Американското ведомство съобщи, че всяко зареждане, поддръжка, ремонт или аварийни елементи или услуги за тези самолети нарушават контрола върху износа на Съединени американски щати и фирмите, които го правят подлежат на американски правни дейности, които могат да включват " дълги периоди затвор, санкции, загуба на експортни привилегии ".

По-рано този месец ведомството добави 70 съветски юридически лица към своя търговски черен лист, в това число няколко самолетни завода.

Китай, евентуален съдружник на съветския авиационен бранш, не се отзовава на помощ и отхвърли да доставя аварийни елементи за съветските самолети.

Източник: Ройтерс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР