Агенция Пътна инфраструктура започна първите стъпки за един от най-важните

...
Агенция Пътна инфраструктура започна първите стъпки за един от най-важните
Коментари Харесай

Започват първите стъпки по удвояването на пътя убиец Пловдив – Карлово

Агенция „ Пътна инфраструктура ” стартира първите стъпки за един от най-важните планове в региона на републиканският път Карлово – Пловдив. Това е един от най-опасните пътища, освен в Пловдивско, само че и в цяла България. През последните години, пътят непроменяемо влизаше в 10-те най-опасни трасета с най-вече произшествия и жертви. Той се нареждаше в антикласацията дружно с пътя Пловдив – Асеновград. Последното трасе към този момент е удвоено, като съвсем липсват тежки произшествия на него по-късно.
Прочетете още
От АПИ са пуснали социална поръчка за   “Определяне на реализатор за осъществяване на оценка на въздействието върху пътната сигурност на обекти от републиканската пътна мрежа. ”  Това е първата стъпка преди да се стартира идейна разработка, а по-късно и техническа за удвояването на пътя. Поръчката е за 200 000 лв. без Данък добавена стойност, като с изключение на пътя Пловдив – Карлово, са дадени още четири обекта.

В претекстовете е записано, че удвояването на републиканския път Пловдив – Карлово е от изключителна значимост в обществен и стопански аспект за Пловдив и цялата област. Чрез разширението му ще се подобрят  транспортно – експлоатационните характерност на пътя и прилежащите уреди и такъми, ще се усили пропускателната му дарба и ще се подсигурява сигурността на придвижване.  Като част от обхода на гр. Пловдив, той ще  притегли спомагателен автомобилен  и тежкотоварен поток като най-кратка информационна връзка с  най- околните пътища от РПМ: с път І-8 (международен път Е-80), автомагистрала „ Тракия ” и път ІІ-86.

Ще се даде опция за обслужване на индустриалните зони към Пловдив и за извеждане на директния авто трафик отвън урбанизираната територия на общината.

В концепцията на АПИ е удвояването на 48 км от трасето от кръговото кръстовище на пътя Карлово – Бургас до пътния възел – „ Пловдив – Север ” на Автомагистрала „ Тракия ”.

Към заданието е поставено да се направи и разбори 8-те километра от Околовръстното от Автомагистрала „ Тракия ” – „ Пловдив – Изток ” до Скоебелева майка. Участъкът не влиза в създаването на АПИ за удвояването на Околовръстното. Там планът се прави от Автомагистрала „ Тракия ” – „ Пловдив – Запад ” до пътя Пловдив – Асеновград.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР