Агенция Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител

...
Агенция Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител
Коментари Харесай

АПИ ще инвестира близо 3 млн. лв. в опазване на дивите животни и птиците в Кресненското дефиле

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва открита процедура за избор на реализатор за правене на механически план и осъществяване на ограничения за намаляване на въздействието на трафика върху дивите животни и птиците в Кресненското дефиле, посочени в решението по Оценка на въздействието върху околната среда от 2017 година В близо 16-километров сектор от път I-1 Крупник - Кресна сред 380-ти и 396-ти километър - част от дясното платно на Автомагистрала „ Струма “, лот 3.2, е планувано създаване и модифициране на оградни и дефрегментационнни уреди за отбрана на животните и птиците в региона. Мерките ще бъдат изпълнени без прекъсване на трафика и задачата е запазване на биологичното многообразие в региона и повишение на пътната сигурност.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е 2 440 780 лева без Данък добавена стойност или 2 928 936 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 300 дни. Кандидатите могат да подават предложения до 17:30 ч на 23 април т. г.

Предвидените ограничения включват модифициране на съществуващите водостоци, с цел да се обезпечи безконтролен достъп и прекосяване на дребните животни. От двете страни на пътя ще се инсталират мрежи с височина 1,20 м, които да не разрешават на животните да излизат на пътното платно, а на огромните уреди ще се слагат мрежи за птици с височина 4 м.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР