Агенция „Пътна инфраструктура“ може да започне текущото поддържане на пътищата

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ може да започне текущото поддържане на пътищата
Коментари Харесай

Парламентът разреши на АПИ да започне ремонтите по пътищата

Агенция „ Пътна инфраструктура “ може да стартира настоящото поддържане на пътищата и довършването на всички стартирани поправки. Това стана допустимо след днешното решение на Народното събрание. То позволи на АПИ да разпорежда нови поправки по настоящите контракти за поддържане на републиканските пътища, както и действия по договорите за доставка и монтаж на ограничаващи системи, хоризонтална маркировка и пътни знаци.

„ Веднага след приемането на решението на Народното събрание разпоредихме на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да направи неотложно организация за започване на ремонтите в цялата страна “, съобщи след гласуването зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Явор Пенчев.

Агенцията ще може да разпорежда поправки по настоящите сега контракти, до момента в който подписа новите тригодишни договори след извършени открити процедури по Закона за публичните поръчки. За задачата Народното събрание позволи на АПИ да подписа спомагателни съглашения по сегашните контракти със период на деяние до 30 септември 2022 година Междувременно АПИ към този момент разгласи новите търгове по Закон за обществените поръчки за настоящо поддържане на републиканската мрежа.

С решението си народните представители позволиха на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и да приключи всички стартирани през предходната година, само че незавършени поправки. Така започнатите и консервирани сега близо 280 обекта в цялата страна действително ще могат да бъдат приключени. Такива са някои сериозни обекти като първокласният път Ботевград – София през прохода Витиня, по който сега минава тежкотоварният трафик над 12 тона, ремонтът на тръбата за София на тунел „ Ечемишка “ и на виадукта при 34-ти км на Автомагистрала „ Хемус “, ремонтът на пътя София – Самоков, за който в АПИ постъпват всеки ден редица сигнали и протестни писма, че не се работи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР