Агенция Пътна инфраструктура“ и Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД сключиха договор за

...
Агенция Пътна инфраструктура“ и Т-СМАРТ ГЛОБАЛ“ ЕАД сключиха договор за
Коментари Харесай

Вестникът на Патрашкова: Октопод на „Промяната“ сложи пипала върху софтуера на машините и избирателите

Агенция „ Пътна инфраструктура “ и „ Т-СМАРТ ГЛОБАЛ “ ЕАД подписаха контракт за електронно събиране на пътни такси. Тази информация е оповестена на уеб страницата bgtoll.bg на 23.02.2024 година. От обявата излиза наяве, че договорът е подписан от ръководителя на Управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов и от изпълнителните шефове на „ Т-СМАРТ ГЛОБАЛ “ ЕАД Христо Даскалов и Ангелина Тодорова.
Според чудесно осведомени източници от АПИ договорът е подписан, макар че са открити редица нарушавания в процеса на кандидатстване. Фирмата е последната, подала документи и то при ужасяващи нарушавания на заложените от самото АПИ условия за допускане до кандидатстване, само че все пак АПИ незабавно подписват контракт с ТОЧНО тази компания. Защо? Един от шефовете на въпросната компания, получила поръчка за милиони, е госпожа Ангелина Тодорова, брачна половинка на Веселин Тодоров – изпълнителен шеф на „ Сиела Норма “, осигуряваща софтуера на машините за гласоподаване.
Това нямаше да бъде по този начин притеснително, в случай че министърът на Министерство на регионалното развитие Андрей Цеков и неговият зависещ началник на АПИ, одобрил компанията на дамата на шефа на „ Сиела Норма “, не бяха назначени от квотата на „ Продължаваме промяната “. Само за няколко месеца в кабинета „ Денков “ Цеков и доближените му съумяват да изградят цялостен октопод от назначения по другарска и партийна линия – изключително обвързани с провеждането, контрола и инспекцията на изборния развой. Напомняме, че точно Веселин Тодоров като началник на компанията, осигуряваща софтуера на машините за гласоподаване, беше персонално забъркан във всички обществени кавги, свързани с машинния избор и операцията му в последните три години.
Фирмата на неговата брачна половинка Ангелина Тодорова печели контракт за ТОЛ услуги за милиони от АПИ, макар редицата позволени от тях нарушавания в процедурата, свидетелстват осведомени и дават съответни образци: Представено е бордово устройство без производител, единствено модел и фотография, която всеки може да смъкна от интернет; Не са посочени документи, доказващи, че сдружението разполага с бордови устройства; Няма разказана програмна платформа за тол услуги, с която се кандидатства; липсва технология за обезпечаване на техническа съвместимост; и други;
Министърът на районното развиване Андрей Цеков има най-малко още една топла връзка със станалите печално известни машини и флашки, които няколко избори поред потвърдено опорочават изборния развой. А точно – братът на брачната половинка му Деница Цекова се споделя Владимир Лилов и е дясна ръка на шефа на дирекция „ Мрежова и осведомителна сигурност “ в Министерство на електронното ръководство – Петър Кирков. Лилов е назначен през 2021 година на страна работа в Държавна организация „ Електронно ръководство “ под давлението на тогавашния министър Божидар Божанов от Демократична България.
Показателно е, че Андрей Цеков има двама съветника, които са директно обвързани с ТОЛ-системата и електронното ръководство:
Младен Петров е назначен в Министерство на електронното ръководство от министъра на Демократична България Божидар Божанов, по-късно става консултант на Андрей Цеков с ресори ГРАД и ТОЛ-система.
Васил Величков – сега поучава Андрей Цеков по ИТ-въпросите. „ Случайно “ е определен за външен специалист за одита на ТОЛ-системата.
Братът на брачната половинка на Министерство на регионалното развитие министъра – Владимир Лилов, съветниците на министъра Васил Величков и Младен Петров са извънредно близки между тях и ексминистъра на електронното ръководство Божидар Божанов (ДБ). Министерство на регионалното развитие министърът Андрей Цеков е назначил за шеф на основната дирекция Групово дело ГРАО близката до Лилов и Величков Весела Тодорова – тази дирекция дава отговор за печатане на изборните описи и прави инспекция на гласувалите.
Следващата на групата към Цеков и Божанов е цялостно преодоляване на указател ЕСГРАОН, в който е и регистъра база данни „ Население “, директно обвързван с изборния развой.
При такава централизация на власт и въздействие компрометирането на изборния развой и манипулирането на изборни резултати би било изцяло допустимо и предстоящо!
Източник: Вестник „ Филтър “ на Кристина Патрашкова
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР