Афганистанското правителство освободи близо 200 талибански затворници, за да даде

...
Афганистанското правителство освободи близо 200 талибански затворници, за да даде
Коментари Харесай

Освободиха 200 опасни затворници

Афганистанското държавно управление освободи близо 200 талибански пандизчии, с цел да даде подтик на началото на дълго чаканите договаряния за мир, оповестиха високопоставени представители, представени от " Ройтерс ".

Новоосвободените са от групата на 400-те най-опасни талибански пандизчии, чиято орис препятстваше мирните договаряния сред държавното управление и бунтовническата формация за слагане завършек на близо 20-годишната война в Афганистан. През годините бяха правени опити за намиране на спокойно решение, само че без сериозен триумф.

Тази група от пандизчии беше освободена в понеделник вечерта и през вчерашния ден от основния затвор в столицата Кабул, като по същото време бяха освободени шестима членове на афганистанските сили за сигурност, държани от талибаните, оповестиха управляващите.

Искаме да приключим размяната на пандизчии, тъй че да можем да стартираме мирния развой колкото се може по-бързо, като почитан държавен чиновник, поискал анонимност. Запознат източник сподели, че размяната на пандизчии може да завърши през днешния ден. Тяхното освобождение беше изискване за започването на договаряния сред държавното управление и бунтовниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР