Адвокатът на Борисов Менко Менков заяви още в четвъртък вечерта,

...
Адвокатът на Борисов Менко Менков заяви още в четвъртък вечерта,
Коментари Харесай

Борисов е задържан за изнудване на Васил Божков и искани 10% от печалбата му

Адвокатът на Борисов Менко Менков съобщи още в четвъртък вечерта, че задържането е по сигнал на гражданското съдружие “БОЕЦ” от декември до вътрешния министър и като съображение за задържането му е посочен текстът от Наказателния кодекс, който се отнася за изнудване. Според него обаче, не е посочено обаче кое е изнудваното лице, по кое време и по какъв начин е станало това, сподели юристът.

Появи се информация, че става дума за изнудване на обвинявания в 19 закононарушения Васил Божков за 10% % от оборота на лотарията му. Това е обвиняването против Бойко Борисов, по което водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател е арестуван, съгласно “24 часа”, цитиращи  източници в Министерство на вътрешните работи.

Снимки и видеоклипове за получавани от Бойко Борисов подкупи от  Божков са водещо доказателство против някогашния министър председател, написа “24 часа”. Те са били изпратени от европейската прокуратура от Главна дирекция “Национална полиция” през вчерашния ден. Всички те са приобщени до досъдебното произвеждане. Вече са назначени експертизи, които да потвърдят достоверността им.

Засега се знае, че се  проверява в интервал от 2014 година насам, само че не се изключва и това да се промени. Засега Борисов е арестуван за 24 часа, само че досъдебното произвеждане е формирано точно за изнудване.

Разследва се и източване на средства от автомагистрала Хемус, както и склоняване на евросредства и пране на пари. По обвиняването за изнудване Борисов може да получи от една до шест години затвор и санкция от 1000 до 3000 лв..


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР