24 часа след ареста им Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и

...
24 часа след ареста им Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борисов, Горанова и Арнаудова освободени, искри между МВР и прокуратурата

24 часа след ареста им Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов са към този момент на независимост.  Членове и симпатизанти на партията чакаха Борисов пред входа на Главна дирекция на националната полиция в София.

Министерство на вътрешните работи и прокуратурата влязоха в борба пъ въпроса са покачване на обвинявания. Министерство на вътрешните работи е упорствало за такива, а прокуратурата не вижда учредения.



Около 20 ч. в четвъртък полиция влезе в дома на Бойко Борисов в Банкя. Поводът беше огромна интервенция на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, оповестиха от пресцентъра на вътрешното министерство.
 Севдалина Арнаудова излиза от ареста след 24 ч.
Севдалина Арнаудова излиза от ареста след 24 ч.

Претърсвания бяха осъществени на разнообразни адреси. Според полицията са арестувани Бойко Борисов, някогашният министър на финансите Владислав Горанов, някогашният ръководител на финансовата комисия в Народното събрание Менда Стоянова и някогашната шефка на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова.

Минути по-късно пред дома на Борисов в Банкя в негова отбрана се събраха представители на ГЕРБ. Около 22:30 ч. той беше изведен от вкъщи си и откаран в постройката на ГДНП. Задържан е за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Пред ГДНП се реалокираха и представителите на ГЕРБ. От Министерство на вътрешните работи и от Европейската прокуратура не оповестиха нощес повече детайлности за течащото следствие.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи за BG VOICE, че прокуратурата не е известена за дейности по следствието, само че това не е наложително.



































































Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР