До часове Европейската прокуратура ще се заеме и с главния

...
До часове Европейската прокуратура ще се заеме и с главния
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО: До часове Европейската прокуратура се заема с Гешев по сигнал на БОЕЦ

До часове Европейската прокуратура ще се заеме и с основния прокурор Иван Гешев, по сигнал на БОЕЦ.

Това сподели извънредно пред BG VOICE Героги Герогиев от БОЕЦ, по чиито сигнал беше арестуван досегашния министър председател Бойко Борисов, тогавашният финансов министър Владислав Горанов и шефката на пресцентъра на Борисов Севдалина Арнаудова.

“В идващите дни ще разгласим следващите данни по сигналите против Гешев, за директната му роля във банкрута на КТБ. Това е най-голямата ни борба, най-важната борба, която следва пред нас”.

Георгиев съобщи, че е разпитван по голям брой каузи.

“Сигналът на БОЕЦ за “Турски поток”, те в действителност са няколко сигнала, по част от тях към този момент има инспекции и наложени наказания по български компании, взели участие в градежа на “Турски поток” с европейски средства, на които те не са имали право. Този сигнал, откакто прокуратурата отхвърли да проверява, го внесохме в ДАНС и чакаме съществено развиване по него. Отново приказваме за милиарди. По някакъв метод там също е намесена корист с европейски средства”, сподели Георгиев.

Той прикани българските жители да са спокойни и да не се поддават на провокации.

“Борисов и неговите хора ще се опитат да вкарат страната в безредица, в опит да се спасят. Това са престъпни нарушители, хванати в закононарушение. Тези хора са способни на всичко. Голямата цел пред нас е отстраняването на Гешев”.

На въпрос дали е бил разпитван в Европейската прокуратура по сигнали, касаещи основния прокурор Иван Гешев, Георгиев сподели:

“Не мога да разясня сега. Предстои безусловно до часове и в идващите няколко дни, доста съществено развиване, касаещо Гешев и сигнал на БОЕЦ”.

Георгиев сподели още, че сигналът, който са подали към МВР и към Европейската прокуратура против Бойко Борисов не е единствено за изнудване. Той касае десетки други закононарушения, в това число пране на пари, корупция и така нататък


Те са осъществени както от Бойко Борисов, по този начин и от Владислав Горанов и Севдалина Арнауодва. Има забъркани и още доста други лица.

В момента те се намират в ареста на Седмо РУП в София, където е и постройката на Главна дирекция „ Национална полиция “.

„ Искам да потвърдя публично, че от БОЕЦ подадохме сигнала още на 10 декември до Министерство на вътрешните работи. Борисов и хората му бяха разпитани при започване на януари “, изясни Георгиев пред BG VOICE.

Той още веднъж удостовери, че закононарушенията, за които са дали данни, са осъществявани в дълъг интервал от време, а покриването им е ставало с присъединяване на основния прокурор Иван Гешев. Сряд тях са и ролята на Борисов и Гешев във банкрута на банката КТБ.

„ Министерство на вътрешните работи пренебрегва чадъра, който прокуратурата е опънала над Борисов “, сподели още Георгиев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР