Адвокат Михаил Екимджиев, председател на Асоциация „Европейска интеграция и права

...
Адвокат Михаил Екимджиев, председател на Асоциация „Европейска интеграция и права
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Отстраняването на Гешев ще прекрати срива на държавността

Адвокат Михаил Екимджиев, ръководител на Асоциация „ Европейска интеграция и права на индивида “, изясни, че процедура за предварителното освобождение от служба на основния прокурор е записана в Закона за правосъдната власт, че правосъдният министър има право да внесе такова предложение. Адвокатът даде коментар по тематиката пред БНР.

" Да, официално това е невиждано, само че е такова, тъй като до момента основните прокурори, изключително последните мандати - имам предвид господин Цацаров, господин Гешев, те са конфигурирани там от същото подмолно лоби, което съсипваше живота ни през последните десетина години, което ни направи по-бедни, по-болни, по-нещастни, тъй като корупцията, в името на която съществува това клептократско ръководство, води освен до честен срив, само че то прави хората по-бедни и по-нещастни. Така че извънредно време беше и това стана, точно вследствие на измененията, които проветриха политическата и обществена атмосфера в България от предишното лято насам, " сподели Екимджиев.

Според него това са хора, несъответствуващи за местата, които заемат. Той засяга Сотир Цацаров и Иван Гешев. По думите му обаче към този момент се вижда светлина в тунела.

" Най-после да бъде преустановен този срив на държавността. Защото знаете ли, може доста да приказваме за юридическата форма на процедурите, само че това, което правеше Гешев. Той торпилираше самата концепция за държавност, тъй като делегитимираше с дейностите си и с закононарушенията, които вършеше пред очите на всички ни - разгласяването на данни от СРС, систематичното нарушение на презумпцията за невиновност. Той освен показваше юридическата си неплатежоспособност и незнание, само че и прокуратурата като институция. Защото държавната насила, метафизичен и етично видяно, е мислима и позволена единствено поради това, че съществува хипотеза, че тя се реализира от положителните в името на положителното и справедливото.

А хората, виждайки в този момент какво прави Гешев, виждайки по какъв начин не проверява Борисов, по какъв начин не проверява сътрудниците си бандити в сагата с " Осемте джуджета ", хората изпадат в една полезността дезориентация и си задават въпроса - кои са положителните и кои са неприятните. Не би трябвало ли положителните, които намятат тези пурпурни и черни тоги и се вършат на съдии и прокурори, да съдят и да санкционират неприятните - бандитите. А в тази ситуация, едни бандити съдят други единствено тъй като са си присвоили правото да упрекват от името на суверена, от наше име. Тоест това разбъркване, ми то ще стигнем до такава степен в един миг - хората да не признават обвинителните актовете на Прокуратурата, тъй като отпред на Прокуратурата стои престъпник. Това е срутва в държавността ", разяснява юристът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР