Адриан Андреев показа страхотен характер и се класира за втория

...
Адриан Андреев показа страхотен характер и се класира за втория
Коментари Харесай

Адриан Андреев спаси четири мачбола и се класира за втория кръг в Хелзинки

Адриан Андреев сподели страховит темперамент и се класира за втория кръг на шампионата от сериите " Чалънджър " в Хелзинки (Финландия). Надпреварата на твърда настилка в зала е с награден фонд 67960 евро.

Андреев победи с 6:1, 3:6, 7:6(2) №216 в международната класация Джей Кларк (Великобритания). Срещата мина през доста обрати и продължи 2 часа и 4 минути. Така Адриан се реваншира за загубата си от този съперник на шампионат във Форли (Италия) през тази година.

Българинът завоюва първия сет с 6:1 единствено за 24 минути, само че отстъпи във втория с 3:6.

В третия съдбоносен сет Андреев позволи пробив за 4:5 и Кларк сервира за продобиване на мача. Адриан обаче сподели страховит темперамент и отрази четири мачбола (три поредни) като изравни на 5:5. В тайбрека Андреев поведе с 5:0 точки и затвори мача със 7:2

За триумфа си Андреев проработи 8 точки за международната класация, а във втория кръг ще играе против №157 в света Матия Белучи от Италия.

Утре присъединяване си в шампионата стартира Димитър Кузманов. Мико, 206-и в международната класация сега, ще стартира с дуел против французина Юго Гастон, който е 106-и в класацията на ATP. Двамата са играли един мач до момента, който Кузманов печели с 6:3, 6:0 на шампионат на клей в Барселона предходната година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР