Адриан Андреев осъществи мечтан дебют в пресявките на състезанията от

...
Адриан Андреев осъществи мечтан дебют в пресявките на състезанията от
Коментари Харесай

Безапелационен: Андреев разгроми 15-ия поставен и е на една победа от място в АО!

Адриан Андреев реализира желан дебют в пресявките на надпреварите от Големия шлем, откакто пречупи италианеца Франческо Маестрели в над тричасова борба и по този начин продължи към идващия стадий на квалификациите в Мелбърн, където го чакаше среща с поставения под номер 15 - Юрий Родионов. Наглед тестването се очакваше да бъде още по-сериозно, защото австриецът е някогашен полуфиналист на равнище ATP и е записвал победа в главната скица на Ролан Гарос.

Въпросните условия обаче изгубиха всякакво значение, тъй като нашият съотечественик изигра безукорен дуел и надви над противника си с безапелационното 6:4 6:1, с цел да се приближи на единствено един триумф от място в същинската конкуренция на Аустрелиън Оупън, а само Зизу Бергс ни разделя от това да забележим за пръв път България с двама представители в главната скица на " мейджър " конкуренция.

Още от първите мнути се виждаше по какъв начин Андреев е надалеч по-стабилен в разиграванията от своя противник, който рискуваше прекалено доста и грешките в актива му се множаха скоропостижно. Третата ни ракета пък виждаше съмненията от другата страна на мрежата и просто гледаше да държи топката в игра, което се оказа печеливш метод и не след дълго геймовете бяха 4:0 в интерес на родния ни представител. Левичарят въпреки всичко нямаше желание да се предава толкоз елементарно и усили броя на излизанията си към мрежата, където демонстрираше безупречени рефлекси и по този начин съумя да върне един от брейковете си пасив, само че нямаше сили за освен това и откриващата част отиде в сметката на Ади.

Доминацията на непоставения състезател продължи с цялостна мощ във втория сет, където той се откъсна напред с ранен пробив, до момента в който международният номер 122 напълно губеше надзор над страстите си и играта му претърпя цялостен разпад, като той откри сили само да завоюва единствено още един гейм до края на срещата и изцяло справедливо крайната победа беше за Адриан.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР