Администрацията на САЩ за храните и лекарствата (FDA) даде одобрението

...
Администрацията на САЩ за храните и лекарствата (FDA) даде одобрението
Коментари Харесай

FDA одобри бустерна доза на ваксината на Pfizer за деца от 5 до 11 години

Администрацията на Съединени американски щати за храните и медикаментите (FDA) даде утвърждението си за използване на бустерна доза от имунизацията на Pfizer-BioNTech слещу ковид при деца на възраст от 5 до 11 години. В изказването на организацията е очебийно, че децата в тази възрастова група могат да получа бустера най-рано 5 месеца след общоприетата имунизация от две инжекции.

Бустерната доза е от 10 микрограма – същата като при общоприетата имунизация за тази група и една трета от дозата, давана на хора над 12 години.

Решението само че FDA в този момент отива в CDC, където ще създадат рекомендации за метода на приложимост. ТЕхният самостоятелен панел от специалисти, Advisory Committee on Immunization Practices, ще разиска бустерната доза на среща, планувана за четвъртък. Очаква се след съвещанието шефът на CDC доктор Рошел Уаленски да издаде финалните рекомендации.

Ако всичко мине безпрепятствено, имунизацията с бустера може да стартира още от петък.

Под една трета от 28-те милиона деца на възраст 5-11 години в Съединени американски щати имат изпълнен цялостен курс от две дози имунизация, сочат данните на CDC. Експертите считат, че бустерната доза обезпечава по-добра отбрана против Омикрон и неговите подварианти.

Тестови клинични резултати, оповестени през април, демонстрират, че бустерната доза от имунизацията на Pfizer при деца на възраст 5-11 години покачва равнищата на имунна отбрана както против първичния вариант на ковид, по този начин и против Омикрон.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР